Internationaal verhuizen van Nederland naar Turkmenistan

Turkmenistan is een land welke door de jaren heen een stevige evolutie heeft doorgemaakt. Deze evolutie heeft er voor gezorgd dat het land inmiddels heel wat aantrekkelijker is geworden, ook voor buitenlanders. Het hoeft bijgevolg ook niet te verbazen dat steeds meer Nederlanders overwegen om te verhuizen naar dit land. Een internationale verhuizing van Nederland naar Turkmenistan heeft tegenwoordig evenwel nog steeds de nodige voeten in de aarde. Wil je jouw internationale verhuizing graag tot in de puntjes kunnen plannen? Dan is het zeker de moeite waard om je even grondig te verdiepen in de informatie op deze pagina!

Grootste verhuisbedrijven Nederland die naar Turkmenistan verhuizen

Een verhuizing naar Turkmenistan is niet alleen stresserend, daarnaast zijn er heel wat verschillende zaken waar je rekening mee moet houden. Het is mede omwille van deze reden dat bijzonder veel mensen die willen verhuizen naar Turkmenistan er voor kiezen om daarvoor een beroep te doen op een internationaal verhuisbedrijf. Speel jij met dezelfde gedachte? In dat geval is het mogelijks interessant om een beroep te doen op één van de hieronder terug te vinden internationale verhuisbedrijven die in Nederland zijn terug te vinden.

 

 • KHZ Internationale Verhuizers;
 • Internationaal Verhuisbedrijf De Haan;
 • Atlas International Movers;
 • Crown Relocations Nederland;

Aandachtspunten verhuizen naar Turkmenistan

Iedereen die Turkmenistan bezoekt dient in het bezit te zijn van een visum. Of je nu voor het eerst op prospectie gaat of je, je definitief wil settelen in het land maakt op dit vlak geen verschil. Elke visumaanvraag dient te worden goedgekeurd door de ‘State Migration Service of Turkmenistan’. Afhankelijk van de reden van je bezoek is het mogelijk om op verschillende manieren in het bezit te komen van het vereiste visum. Dit betekent concreet dat je daarvoor een reisagent kan inschakelen, maar ook een lokaal bedrijf of een inwoner van het land.

 

Ben je van plan om langer dan drie dagen te blijven? En dat is natuurlijk wel de bedoeling wanneer je naar het land wil verhuizen… dan is het van belang om je ook te laten registreren. Deze registratie moet gebeuren bij de ‘State Service’. Hou er rekening mee dat het aanvragen van een visum voor Turkmenistan gemiddeld genomen tot 10 dagen in beslag kan nemen. Wel is er de mogelijkheid om het visum sneller toegekend te krijgen, maar daar zijn (uiteraard) extra kosten aan verbonden.

Kosten verhuizen naar Turkmenistan

Vooraleer definitief de verhuizing aan te vatten van Nederland naar Turkmenistan is het vanzelfsprekend dat je een bepaald beeld zal willen hebben van de kosten die voor deze verhuizing aangerekend kunnen worden. Wat deze kosten betreft is het belangrijk om er rekening mee te houden dat vooral de hoeveelheid aan inboedel aanzienlijk kan doorwegen in de verhuiskost. Verdiep je in ieder geval zeker even in de onderstaande kostentabel!

 

Internationale verhuizing naar Turkmenistan Gemiddelde kostprijs
Volledige internationale verhuizing naar Turkmenistan Gemiddeld zo’n 4.000 à 5.500 euro
Inpakken van de inboedel uitbesteden Gemiddeld zo’n 125 euro
Uitpakken van de inboedel uitbesteden Gemiddeld zo’n 125 euro
Tijdelijke opslagruimte regelen Gemiddeld zo’n 150 à 175 euro
Afsluiten van een verzekering voor de verhuizing Gemiddeld zo’n 350 euro

Checklist verhuizen naar Turkmenistan

De aandachtspunten die eerder op deze pagina reeds zijn aangehaald zijn lang het enige waar je bij een verhuizing naar Turkmenistan rekening mee zal willen houden. Daarnaast is het namelijk zo dat er nog heel wat andere punten zijn die ook je aandacht vereisen. Wij hebben de belangrijkste punten alvast even voor je verzameld middels onderstaande checklist.

 

 • Schrijf je uit bij de gemeente waar je in Nederland in woonachtig was;
 • Zorg voor het tijdig aanvragen van je visum voor Turkmenistan;
 • Controleer of je paspoort nog voldoende lang geldig is of niet;
 • Raadpleeg een dokter om de actuele, vereiste vaccinaties te kennen en te krijgen;
 • Neem contact op met de belastingdienst om je verhuizing te melden;

Ervaringen leven in Turkmenistan

De levensstandaard in Turkmenistan is de voorbije jaren sterk verbeterd. Dit is vooral het gevolg van de enorme hoeveelheid aan gas die er kan worden gewonnen. De energie-industrie is dan ook van cruciaal belang voor de economische welvaart en toekomst van de natie. Wie in Turkmenistan wil gaan wonen dient wel rekening te houden met het alles behalve voor de hand liggende klimaat. Maar liefst 80 procent van de oppervlakte van Turkmenistan bestaat uit woestijngebied. Het kan vooral in de zomermaanden ongelofelijk heet worden in het land. Het spreekt voor zich dat deze hitte het dagelijks leven aanzienlijk kan beïnvloeden. Hou er tot slot ook rekening mee dat er in Turkmenistan opvallend weinig Engels wordt gesproken.

Bespaartips verhuizen naar Turkmenistan

Het is best mogelijk dat je bent geschrokken van de kosten die gepaard gaan met een internationale verhuizing naar Turkmenistan. Bijgevolg spreekt het voor zich dat heel wat mensen er voor kiezen om te onderzoeken op welke manieren ze nu precies kunnen besparen op hun verhuizing. Wij hebben alvast twee zeer interessante bespaartips voor jou in petto.

 

 • Probeer zo weinig mogelijk uit te besteden

Een beroep kunnen doen op de expertise van een internationaal verhuisbedrijf is uiteraard altijd mooi meegenomen. Dit gezegd hebbende is het echter wel zo dat er voor elke dienst moet worden betaald. Is het voor jou vooral belangrijk om de kosten van je verhuizing naar Turkmenistan zo beperkt mogelijk te houden? Dan doe je er goed aan om zoveel mogelijk van de verhuizing zelf te doen.

 

 • Tracht niet te veel inboedel mee te verhuizen

Het overgrote merendeel van de verhuiskosten welke moeten worden betaald zijn het gevolg van de inboedel die moet worden verhuisd. Wil je dus op een efficiënte manier de verhuiskosten kunnen drukken? In dat geval is het altijd een aanrader om niet te veel inboedel mee te verhuizen. Bij voorkeur koop je zelfs gewoon een nieuwe inboedel in Turkmenistan. Dat is sowieso mogelijk tegen een zeer scherpe prijs.

Vergelijk offertes voor verhuizen naar Turkmenistan

Door aandachtig te zijn voor de hierboven aangehaalde bespaartips is het reeds mogelijk om een zeer mooie besparing te realiseren op je verhuizing naar Turkmenistan. Dit gezegd hebbende kan het uiteraard altijd nog beter. Hoe dan? Zeer eenvoudig, namelijk door niet meteen in zee te gaan met het eerste, het beste verhuisbedrijf. Vraag offertes voor je verhuizing naar Turkmenistan op bij meerdere bedrijven en vergelijk ze om tot de beste prijs te komen. Met een beetje geluk is het op deze manier mogelijk om zomaar even tot wel 30% te besparen!