Internationaal verhuizen van Nederland naar Zweden

Door de jaren heen zijn de Scandinavische landen duidelijk populairder geworden bij buitenlanders. Ook heel wat Nederlanders hebben er op een zeker ogenblik voor gekozen om hun leven hier achter zich te laten en naar Zweden te verhuizen. Voordat je daadwerkelijk kan verhuizen naar Zweden zijn er uiteraard een aantal zaken die zullen moeten gebeuren. Met welke aandachtspunten moet je bijvoorbeeld rekening houden en welke kosten zijn er verbonden aan een internationale verhuizing naar Zweden? Je ontdekt het hier op deze pagina!

Grootste verhuisbedrijven Nederland die naar Zweden verhuizen

Het spreekt voor zich dat er bij een internationale verhuizing naar Zweden behoorlijk veel komt kijken. Het is dan ook logisch dat heel wat mensen er de voorkeur aan geven om voor hun verhuizing een beroep te doen op een gespecialiseerd, internationaal verhuisbedrijf. Ben jij ook van plan om naar Zweden te verhuizen en wil je graag niets aan het toeval overlaten? In dat geval is het altijd een goed idee om een beroep te doen op één van de hieronder terug te vinden verhuisbedrijven.

 

 • Kuiper De Internationale Verhuizer;
 • De Haan Verhuizingen;
 • Jacobs Verhuizingen & Transport;
 • De Jong Verhuizingen;

Aandachtspunten verhuizen naar Zweden

Zweden maakt deel uit van de Europese Unie en is bovendien ook een zogenaamd ‘Schengenland’. Dit betekent concreet dat het aanvragen van een visum voor Zweden niet noodzakelijk is. Dit gezegd hebbende is het wel zo dat iedereen die in Zweden wil wonen en werken een verblijfsrecht moet aanvragen. Dit verblijfsrecht moet duidelijk maken of je in staat bent om in dit land in je eigen levensonderhoud te voorzien of niet. Bovendien is het uiteraard ook zo dat Zweden op moment van schrijven geen gebruik maakt van de euro. In plaats daarvan wordt er in het land betaald met Zweedse kronen. Vergeet dus niet om je euro’s bij een verhuizing om te ruilen voor Zweedse kronen.

Kosten verhuizen naar Zweden

Het spreekt voor zich dat een internationale verhuizing van Nederland naar Zweden in de praktijk altijd de nodige kosten met zich meebrengt. Hoe hoog deze kosten precies liggen wordt in het bijzonder bepaald door twee verschillende factoren, namelijk:

 

 1. Door de grootte van de inboedel die moet worden verhuisd;
 2. Door de manier waarop de inboedel wordt verhuisd naar Zweden;

 

In principe is het mogelijk om op vlak van transportmiddel een keuze te maken uit twee verschillende opties. In het merendeel van de gevallen wordt er voor gekozen om gebruik te maken van een verhuistruck. In het andere geval kan er sprake zijn van een container welke op een schip wordt geplaatst. Ben jij benieuwd naar de gemiddelde kosten die verhuizen naar Zweden met zich meebrengt? Deze worden duidelijk middels de onderstaande prijstabel.

 

Type verhuizing naar Zweden Gemiddelde kostprijs
1 slaapkamer verhuizen met een truck Gemiddeld tussen 2.150 & 3.000 euro
1 slaapkamer verhuizen met een container Gemiddeld tussen 2.450 & 3.350 euro
2 slaapkamers verhuizen met een truck Gemiddeld tussen 2.650 & 3.650 euro
2 slaapkamers verhuizen met een container Gemiddeld tussen 3.150 & 4.450 euro
3 slaapkamers verhuizen met een truck Gemiddeld tussen 3.500 & 4.750 euro
3 slaapkamers verhuizen met een container Gemiddeld tussen 5.250 & 7.150 euro
4 slaapkamers verhuizen met een truck Gemiddeld tussen 4.550 & 6.150 euro
4 slaapkamers verhuizen met een container Gemiddeld tussen 5.750 & 7.850 euro

Checklist verhuizen naar Zweden

Een internationale verhuizing van Nederland naar Zweden brengt heel wat niet onbelangrijke aandachtspunten met zich mee. Wanneer je één van deze punten onverhoopt over het hoofd ziet kan dat een niet onbelangrijke impact hebben op de efficiëntie waarmee de verhuizing kan worden uitgevoerd. Wil je er zeker van zijn dat je de belangrijkste aspecten van een internationale verhuizing naar Zweden niet over het hoofd zal zien? Hou dan zeker en vast rekening met de punten zoals aangegeven in de onderstaande checklist.

 

 • Regel het ‘Uitschrijfbewijs Gemeentelijke Basisadministratie’;
 • Vraag het vereiste verblijfsrecht aan in Zweden;
 • Vergeet niet om het belangrijke persoonsnummer aan te vragen in Zweden;
 • Geef je adreswijziging tijdig door aan alle instanties in Nederland (en Zweden);
 • Vergeet niet om je verhuizing te melden aan de belastingdienst;

Ervaringen leven in Zweden

Alle Scandinavische landen (en dus ook Zweden) staan er om bekend erg uitnodigend te zijn om in te leven en werken. Zweden staat dan ook globaal gezien bekend als een welvarend land waarbij ook een lage inkomensongelijkheid geldt. De levensstandaard in Zweden ligt ongelofelijk hoog. Sterker nog, het is één van de hoogste levensstandaarden van Europa. Dit uit zich onder meer in het feit dat zowel onderwijs als zorg gratis zijn in het land. Daar staat tegenover dat de belastingdruk wel ontzettend hoog ligt. In vergelijking met Nederland betaal je in Zweden dan ook een aanzienlijke hoeveelheid aan extra belastingen. De voorbije jaren is de belastingdruk in het land wel enigszins afgenomen.

Bespaartips verhuizen naar Zweden

Wil je jouw internationale verhuizing van Nederland naar Zweden graag zo voordelig mogelijk houden? Dan zijn er enkele niet onbelangrijke bespaartips waar je rekening mee kan houden. Hieronder zijn alvast enkele van de interessantste bespaartips terug te vinden:

 

 • Deel het verhuistransport naar Zweden met derden

Beschik je slechts over een beperkte inboedel? In dat geval kan het interessant zijn om je verhuistransport te delen met een derde partij. Op deze manier kunnen jullie beiden gebruikmaken van een kwalitatief en betrouwbaar transport zonder hoge kosten. Heb je toch meer inboedel te verhuizen? Denk dan ook eens aan een container. Deze zijn voordeliger te huren, maar het transport neemt wel wat meer tijd in beslag.

 

 • Wacht niet te lang met het regelen van je verhuizing

Belangrijk is ook dat je niet te lang wacht met het regelen van je verhuizing. Voorzie voldoende tijd om bijvoorbeeld offertes bij verschillende verhuisbedrijven op te vragen en met elkaar te vergelijken. Alleen op deze manier kan je de kosten zo laag mogelijk houden. Bij voorkeur laat je de verhuizing ook niet plaatsvinden op een zaterdag of zondag. Doe je dat wel? Dan worden ook daar extra kosten voor aangerekend.

Vergelijk offertes voor verhuizen naar Zweden

Wil je er echt zeker van zijn dat je voor jouw internationale verhuizing naar Zweden geen euro teveel zal betalen? Dan hebben we nog een laatste, belangrijke tip voor jou in petto! Het is immers altijd een goed idee om offertes voor jouw internationale verhuizing aan te vragen bij verschillende verhuisbedrijven. Wanneer je dit doet en je de offertes vergelijkt zal je met een beetje geluk tot nog wel 30 procent (extra) kunnen besparen. Het spreekt voor zich dat jouw internationale verhuizing van Nederland naar Zweden hierdoor aanzienlijk voordeliger wordt.