1. Internationaal verhuizen van Nederland naar Bangladesh

Bangladesh is een land in Zuidoost-Azië. Het land heeft India en Myanmar als buurlanden en beschikt over een mooie kustlijn aan de zogenaamde Golf van Bengalen. Verschillende landen in Zuidoost-Azië waaronder ook Bangladesh staan er om bekend erg populair te zijn bij Nederlandse reizigers. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat enkele van deze reizigers hun hart in die mate aan de regio hebben verloren dat ze er graag naar zouden willen verhuizen. Geldt dat ook voor jou? Ontdek op deze pagina dan meteen alles over internationaal verhuizen van Nederland naar Bangladesh.

  1. Grootste verhuisbedrijven Nederland die naar Bangladesh verhuizen

Een verhuizing naar een land in Zuidoost-Azië brengt logischerwijs de nodige verplichtingen en aandachtspunten met zich mee. In het bijzonder wanneer je overweegt om naar Bangladesh te verhuizen zal je er dan ook altijd rekening mee willen houden dat het mogelijks interessant kan zijn om een internationaal verhuisbedrijf onder de arm te nemen. Op het ogenblik dat je dat doet zal je namelijk op praktisch vlak op heel wat bijstand kunnen rekenen. Enkele mogelijks interessante, internationale verhuisbedrijven die je kunnen helpen bij jouw internationale verhuizing naar Bangladesh zijn de volgende:

 • AGS KHZ Internationale Verhuizers;

 • Atlas International Movers;

 • Van der Ent TopMovers;

 • Passies Internationale Verhuisbedrijven;

  1. Aandachtspunten verhuizen naar Bangladesh

Bangladesh staat er om bekend een ietwat ongewone aanpak te hebben ten opzichte van mensen die naar het land willen verhuizen. Zo is het de ‘Bangladesh High Commission’ welke is gevestigd in Canberra welke uiteindelijk beslist of je in aanmerking komt voor een visum. Heeft de commissie een gunstig advies gegeven? Dan zullen zij ook meteen bepalen welk visum je dient aan te vragen voor je verhuizing. Ongeacht het visum waar je uiteindelijk een verzoek voor moet indienen, je moet altijd in het bezit zijn van de volgende zaken:

 • Een paspoort welke nog minstens 6 maanden geldig is;

 • Een volledig ingevuld visum applicatieformulier;

 • Twee recente pasfoto’s;

 • Voldoende budget om de zogenaamde ‘visa fee’ te kunnen betalen;

De kosten die zijn verbonden aan een visum voor Bangladesh zijn eveneens niet vastgesteld. Deze kunnen dan ook uiteindelijk aanzienlijk verschillen afhankelijk van verschillende factoren.

  1. Kosten verhuizen naar Bangladesh

Niet alleen de praktische kant van een verhuizing naar Bangladesh is belangrijk om rekening mee te houden. Dit geldt zeker ook voor de kosten waar je mee geconfronteerd kan worden. Deze kosten worden in principe grotendeels veroorzaakt door de hoeveelheid aan inboedel welke je wenst mee te verhuizen naar Bangladesh. Wil je er voor zorgen dat je verhuiskosten naar Bangladesh zoveel mogelijk beperkt kunnen worden? Dan zal je dus genoodzaakt zijn om een deel van je inboedel in Nederland achter te laten. In ieder geval, de onderstaande prijstabel kan je een goed beeld schetsen van de gemiddelde kostprijs welke is verbonden aan het organiseren van een verhuizing naar Bangladesh in Zuidoost-Azië.

Type verhuizing naar Bangladesh

Gemiddelde kostprijs

1 kamer appartement verhuizen

Gemiddeld zo’n 4.000 euro

3 kamer appartement verhuizen

Gemiddeld zo’n 6.000 euro

5 kamer appartement verhuizen

Gemiddeld zo’n 8.250 euro

  1. Checklist verhuizen naar Bangladesh

Tijdens het organiseren van een verhuizing naar Bangladesh komt er ongetwijfeld heel wat op je af. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat veel mensen in alle hectiek van hun verhuizing wel eens het één en ander over het hoofd durven te zien. Ben jij bang hetzelfde risico te lopen? In dat geval kan het interessant zijn om rekening te houden met de inhoud van deze checklist:

 • Zorg voor de uitschrijving in je gemeente in Nederland;

 • Zoek een een internationaal verhuisbedrijf om in te schakelen;

 • Dien je visumaanvraag in voor Bangladesh;

 • Controleer de geldigheidsduur van je paspoort (minstens 6 maanden);

 • Laat 2 nieuwe pasfoto’s maken wanneer je geen recente meer hebt liggen;

 • Neem voorzorgsmaatregelen om de veiligheid van je woonplaats te kunnen garanderen;

 • Controleer de actuele vereiste inentingen en vaccinaties;

  1. Ervaringen leven in Bangladesh

Iedereen die overweegt om naar Bangladesh te verhuizen dient zich ten minste bewust te zijn van de actuele veiligheidsrisico’s die er gelden in het land. Zo wordt het bijvoorbeeld sterk afgeraden om te verhuizen naar de regio ‘Chittagong Hill Tracts’. Dit geldt ook verschillende districten zoals bijvoorbeeld Khagrachari en Rangamati. Laat je bij een verhuizing in ieder geval goed inlichten over de te nemen voorzorgsmaatregelen. Alleen op deze manier kan de veiligheid van jou als buitenlander in Bangladesh min of meer worden gegarandeerd. Let ook op, heel wat medische problemen in Bangladesh zijn het gevolg van de slechte hygiëne. Drink daarom altijd water uit flessen en wees voorzichtig met welke voeding je eet.

  1. Bespaartips verhuizen naar Bangladesh

Verhuizen naar Bangladesh zorgt er altijd voor dat je met bepaalde financiële verplichtingen zal worden geconfronteerd. Dat is logisch, maar deze financiële verplichtingen zijn lang niet voor iedereen even toegankelijk, in tegendeel. Omwille van deze reden kan het de moeite waard zijn om enkele interessante bespaartips door te nemen. Zo kan je met zekerheid een mooie besparing realiseren op de kostprijs van jouw internationale verhuizing naar Bangladesh.

 • Besteed niet meer uit dan echt noodzakelijk is

Je kan er in principe voor kiezen om je volledige internationale verhuizing naar Bangladesh uit te besteden. Dit is praktisch gezien natuurlijk ongelofelijk interessant, maar dat geldt niet voor de kostprijs die er aan verbonden is. Wil je dus met andere woorden graag op zo voordelig mogelijke wijze kunnen verhuizen naar Bangladesh? Dan is het steeds een aanrader om zoveel mogelijk van je verhuizing zelf te doen.

 • Ga even grondig door je inboedel voor je verhuist

Verhuizen naar Bangladesh doe je niet zonder eerst even grondig door je inboedel te gaan. Wanneer je dat doet moet je jezelf ook goed bedenken welke stukken er mogelijks in Bangladesh voordeliger te kopen zijn. Deze stukken kan je dan met een gerust hart thuis achterlaten en gewoon in Zuidoost-Azië nieuw kopen. Dit wellicht tegen een veel betere prijs dan in Nederland het geval is.

  1. Vergelijk offertes voor verhuizen naar Bangladesh

Wil je graag nog extra kunnen besparen op de kosten van jouw verhuizing naar Bangladesh? In dat geval is het altijd een aanrader om even goed te onderzoeken welk internationaal verhuisbedrijf je de scherpste prijzen kan aanbieden. Door het uitvoeren van een vergelijking zal je dan ook kunnen vaststellen dat je mogelijks tot wel 30% op de standaard kostprijs kan besparen. Het mag dan ook duidelijk zijn dat internationaal verhuizen naar Bangladesh absoluut niet perse erg duur hoeft uit te vallen, in tegendeel.