Internationaal verhuizen van Nederland naar de Filipijnen

Van de Filipijnen is bekend dat er elk jaar opnieuw heel wat mensen naar op vakantie gaan. Dat hoeft eigenlijk niet te verbazen. De Filipijnen staan er namelijk niet alleen om bekend veilig te zijn voor buitenlanders, daarnaast zijn enkele omgevingen die je hier aan zal treffen werkelijk van paradijselijke aard. Door de jaren heen hebben menig aantal mensen uit andere landen, waaronder ook Nederland, er voor gekozen om te verhuizen naar dit prachtige land. Overweeg jij om dezelfde keuze te maken? In dat geval is het zonder meer interessant om rekening te houden met de informatie zoals aangegeven op deze pagina!

  1. Grootste verhuisbedrijven Nederland die naar de Filipijnen verhuizen

Een verhuizing kan in de praktijk behoorlijk imponerend zijn. Het spreekt dan ook voor zich dat er tijdens een verhuizing behoorlijk wat op je af kan komen. Wil jij er voor zorgen dat je geen enkel praktisch aspect van je verhuizing over het hoofd zal zien? In dat geval kan het mogelijks interessant zijn om een beroep te doen op een gespecialiseerde partij. Op de Nederlandse markt zijn er gelukkig tal van verschillende internationale verhuisbedrijven terug te vinden die jou perfect kunnen bijstaan bij je internationale verhuizing naar de Filipijnen. Wij hebben alvast enkele van deze verhuisbedrijven voor jou op een rijtje gezet:

 • Voerman International;

 • Van der Ent TopMovers;

 • Kuiper de Internationale Verhuizer;

 • Atlas International Movers;

 • AGS KHZ Internationale Verhuizers;

  1. Aandachtspunten verhuizen naar de Filipijnen

Eén van de belangrijkste zaken waar je rekening mee dient te houden bij een verhuizing naar de Filipijnen heeft uiteraard betrekking tot het visum dat moet worden geregeld. Dit kan in de praktijk behoorlijk complex zijn. Voor de Filipijnen geldt dan ook dat er een keuze dient te worden gemaakt uit tal van verschillende visa. Hou bovendien niet alleen rekening met de praktische eisen van het visum in kwestie, maar ook met de kostprijs die er aan verbonden is. Bepaalde visa worden immers slechts verstrekt tegen een zeer stevige kostprijs. De verschillende visa voor de Filipijnen zijn in ieder geval de volgende:

 1. Een toerist visa;

 2. Een non-immigrant visa;

 3. Een non-quota immigrant visa;

 4. Een quota immigrant visa;

 5. Een special resident retiree visa;

Heel wat buitenlanders, in het bijzonder zij die op pensioen zijn, proberen om het special resident retiree visum te verkrijgen. Deze maakt het relatief eenvoudig mogelijk om je op de Filipijnen te kunnen vestigen. Er moet hier echter wel een grote kanttekening bij worden gemaakt. De kostprijs voor dit visum voor mensen die een maandelijks pensioen ontvangen (en ten minste 50 jaar of ouder zijn) bedraagt immers 10.000 dollar. Bovendien moet er sprake zijn van een maandelijks pensioen van minstens 800 Amerikaanse dollar voor een alleenstaand persoon en van 1.000 Amerikaanse dollar voor een koppel. Ontvang je geen pensioen, maar ben je wel 50 jaar of ouder? In dat geval bedraagt de storting die je voor het visum moet doen 20.000 dollar.

  1. Kosten verhuizen naar de Filipijnen

Een verhuizing van Nederland naar de Filipijnen gaat in de praktijk natuurlijk ook gepaard met verschillende kosten. Het is echter vooral de omvang van je inboedel die verantwoordelijk is voor het kostenplaatje van je verhuizing naar de Filipijnen. Met welk bedrag je gemiddeld rekening kan houden wordt duidelijk middels de onderstaande prijstabel.

Verhuizen naar de Filipijnen

Gemiddelde kostprijs

Kleine inboedel verhuizen

Gemiddeld ongeveer 3.900 euro

Gemiddelde inboedel verhuizen

Gemiddeld ongeveer 5.900 euro

Grote inboedel verhuizen

Gemiddeld ongeveer 8.000 euro

  1. Checklist verhuizen naar de Filipijnen

Een verhuizing naar de Filipijnen gaat gepaard met heel wat belangrijke aandachtspunten. Op zich zijn deze aandachtspunten vrij voor de hand liggend, maar toch bestaat het risico dat je er in de hectiek van je verhuizing enkele over het hoofd ziet. Omwille van deze reden hebben wij alvast even een speciale checklist voor jou gemaakt. Deze is hieronder te bekijken!

 • Laat je uitschrijven bij de gemeente waarin je stond gedomicilieerd in Nederland;

 • Zorg voor het tijdig aanvragen van het vereiste visum voor de Filipijnen;

 • Controleer de geldigheid van je paspoort;

 • Zorg er voor dat je alle vereiste inentingen en vaccinaties hebt gekregen;

 • Zeg alle vaste diensten in Nederland op;

 • Sluit contracten af voor alle vereiste nutsvoorzieningen in Nederland;

  1. Ervaringen leven op de Filipijnen

In principe staan de Filipijnen er om bekend een vrij veilige bestemming te zijn voor buitenlanders. Dit gezegd zijnde moet er wel altijd rekening worden gehouden met mogelijke straat- of andere criminaliteit. Ook zijn verschillende regio’s van het land beter te mijden. Ook in de hoofdstad van de Filipijnen kan waakzaamheid geboden zijn. Hou er bovendien ook rekening mee dat het klimaat op de Filipijnen meer risico’s met zich meebrengt in vergelijking met Nederland. Dit geldt niet in het minst voor de tyfoons die het land elk jaar over zich heen krijgt. Controleer voor afreizen naar de Filipijnen ook altijd goed de vereiste inentingen.

  1. Bespaartips verhuizen naar de Filipijnen

In tegenstelling tot wat veel mensen op het eerste zicht vermoeden is het wel degelijk uitstekend mogelijk om te besparen op de kosten die een verhuizing naar de Filipijnen met zich meebrengt. Sterker nog, een dergelijke besparing kan zelfs op verschillende manieren worden gerealiseerd. Wil jij ook graag de kostprijs van jouw internationale verhuizing naar de Filipijnen kunnen drukken? Hou dan beslist rekening met de onderstaande bespaartips.

 • Controleer welke inboedel je gaat meeverhuizen en welke niet

Verhuizing niet je complete inboedel mee naar de Filipijnen, maar maak een grondige selectie. Bedenk bij jezelf dat hoe meer inboedel je mee gaat verhuizen, des te hoger ook de verhuiskosten altijd zullen komen te liggen.

 • Besteed niet meer uit dan strikt noodzakelijk is

Het is aantrekkelijk om grote delen van je internationale verhuizing naar de Filipijnen uit te besteden, dat begrijpen we als geen ander. Toch brengt in de praktijk uiteraard altijd hogere kosten met zich mee. Wil je jouw internationale verhuizing zo goedkoop mogelijk houden? Dan is het altijd van belang om zoveel mogelijk van je verhuizing zelf te doen!

  1. Vergelijk offertes voor verhuizen naar de Filipijnen

Wil jij nog een extra besparing kunnen realiseren op de kostprijs van je internationale verhuizing naar de Filipijnen? Dat kan! Buiten de bovenstaande bespaartips is het namelijk ook altijd interessant wanneer je er voor kiest om offertes van verschillende internationale verhuisbedrijven met elkaar te vergelijken. Wanneer je dit doet zal je namelijk kunnen vaststellen dat je al snel een mooie extra besparing kan realiseren. Met een beetje geluk loopt deze besparing zelfs op tot een mooie 30 procent op de normale kostprijs van je verhuizing!