De bruisende hoofdstad van Indonesië luistert naar de naam Jakarta. Menig aantal mensen die met het idee spelen om naar Indonesië te verhuizen richten zich in het bijzonder op deze stad. Dat is enerzijds logisch, want Jakarta is het kloppende hart van het land. Je vindt er niet alleen een wereldse keuken, maar ook statige winkelcentra en prachtige marken en heel wat toeristische mogelijkheden. Dit gezegd zijnde moet je als potentiële inwoner van Jakarta wel opgewassen zijn tegen het hectische verkeer en stadsleven dat zich hier heeft ontvouwd. Hoe dan ook, overweeg jij ook een verhuizing naar Jakarta? Hou dan beslist rekening met de informatie zoals aangegeven hier op deze pagina!

  1. Grootste verhuisbedrijven Nederland die naar Jakarta verhuizen

Menig aantal internationale verhuisbedrijven die op de Nederlandse markt actief zijn maken het mogelijk om te verhuizen naar Jakarta in Indonesië. Kunnen rekenen op de hulp van een dergelijk internationaal verhuisbedrijf is voor een verhuizing naar het Indonesische Jakarta altijd mooi meegenomen. Op deze manier hoef je bijvoorbeeld zelf niet de nodige zaken te regelen voor het verhuizen van je inboedel. Dat is echter niet alles, daarnaast is er namelijk ook de uitstekende expertise waar medewerkers van een internationaal verhuisbedrijf doorgaans over beschikken. Wil jij ook graag een internationaal verhuisbedrijf inschakelen? Dan kan je er voor kiezen om een beroep te doen op één van de volgende bedrijven:

 • De Haan Verhuizingen;

 • Van Hunen Verhuizingen;

 • Dijkshoorn Euromovers;

 • Voerman International;

 • Atlas International Movers;

  1. Aandachtspunten verhuizen naar Jakarta

Het verkrijgen van een visum voor Jakarta staat er om bekend in de praktijk vaak geen eenvoudige opdracht te zijn. Dit heeft alles te maken met de Indonesische bureaucratie welke op verschillende vlakken een behoorlijk obstakel zal blijken te zijn. Belangrijk om rekening mee te houden is ook dat het aanvragen van een zakelijk visum voor Jakarta en bij uitbreiding heel Indonesië uitsluitend kan gebeuren door je werkgever. Bovendien is het zo dat niet zomaar elk bedrijf er voor kan kiezen om buitenlandse werkkrachten aan te nemen.

Voordat een bedrijf in staat is om mensen uit het buitenland aan te nemen dienen ze over een speciale werkvergunning te beschikken. Het gaat hierbij om de zogenaamde IMTA vergunning. Een dergelijke vergunning kan uitsluitend worden bemachtigd op het ogenblik dat het bedrijf in kwestie kan aantonen daadwerkelijk nood te hebben aan buitenlandse werkkrachten. Dit bijvoorbeeld omdat ze binnen de jobmarkt van Indonesië geen geschikte werknemers kunnen vinden voor de werkzaamheden die uitgevoerd dienen te worden. Kan men dit niet aantonen? Dan zal er door de overheid van Indonesië ook geen IMTA worden toegekend. Controleer dus goed of het bedrijf dat je in dienst wil nemen over deze vergunning beschikt of niet.

  1. Kosten verhuizen naar Jakarta

Wanneer je de praktische kant van je verhuizing naar Jakarta hebt geregeld zal je ook meteen willen nadenken over de gemiddelde kostprijs waar je rekening mee dient te houden. De gemiddelde kosten die worden aangerekend voor een verhuizing naar Jakarta worden steeds bepaald door tal van verschillende factoren. Het gaat hierbij onder meer om:

 1. De prijs voor het verhuizen van de inboedel;

 2. De kosten voor het regelen van je werk- en verblijfsvergunning;

 3. De kosten die zijn verbonden aan je eigen transport naar Jakarta;

Hou je rekening met al deze verschillende kosten? In dat geval zal je kunnen vaststellen dat de onderstaande prijstabel je een goed beeld heeft van de gemiddelde kostprijs van een verhuizing naar Jakarta in Indonesië.

Soort verhuizing naar Jakarta

Gemiddelde kostprijs

Verhuizen met beperkte inboedel naar Jakarta

Gemiddeld ongeveer 4.150 euro

Verhuizen met gemiddelde inboedel naar Jakarta

Gemiddeld ongeveer 6.200 euro

Verhuizen met veel inboedel naar Jakarta

Gemiddeld ongeveer 8.000 euro

  1. Checklist verhuizen naar Jakarta

Het spreekt voor zich dat je voor jouw verhuizing naar Jakarta niet tegen vervelende verrassingen aan zal willen lopen. Hoe goed je jouw verhuizing naar de hoofdstad van Indonesië uiteindelijk ook mag voorbereiden, het risico bestaat altijd dat je bepaalde zaken over het hoofd zal zien. Wil jij er voor zorgen dat jouw verhuizing naar Jakarta op de meest optimale wijze kan verlopen? Hou dan absoluut rekening met de inhoud van de onderstaande checklist.

 • Laat je uitschrijven bij je gemeente in Nederland;

 • Controleer of het bedrijf in Jakarta over een IMTa-vergunning beschikt;

 • Regel alles voor het aanvragen van je werk- en verblijfsvergunning voor Jakarta;

 • Zeg je abonnementen en lopende diensten in Nederland op;

 • Regel een verblijfplaats in Jakarta;

 • Controleer welke vaste diensten je in Jakarta allemaal dient af te sluiten;

 • Open een bankrekening in Jakarta;

  1. Ervaringen leven in Jakarta

Jakarta is een ongelofelijk hectische stad. Het hectische karakter waar Jakarta over beschikt blijkt niet in het minst uit het razende verkeer. Jakarta is dan ook niet voor niets een metropool waar zo’n slordige 9,8 miljoen mensen in woonachtig zijn. Het internationale karakter van de Indonesische hoofdstad heeft er wel voor gezorgd dat ze door de jaren heen heel wat buitenlanders heeft mogen verwelkomen. Op deze manier is een multiculturele samenleving ontstaan die heel wat moois met zich meebrengt. Hou er wel rekening mee dat de levensstandaard in Jakarta aanzienlijk lager ligt ten opzichte van de levensstandaard bij ons.

  1. Bespaartips verhuizen naar Jakarta

Wil je er voor zorgen dat jouw verhuizing naar Jakarta op een financieel zo toegankelijk mogelijke manier kan verlopen? In dat geval is het altijd de moeite waard om aandacht te besteden aan verschillende, interessante bespaartips. Wij zochten er alvast enkele voor je uit en hebben ze hieronder even op een rijtje gezet!

 • Laat je verhuizing tijdig inplannen

Een verhuizing naar een land als Indonesië vergt een niet onaanzienlijke voorbereiding. Begin dan ook tijdig met het regelen van je verhuizing. Alleen op deze manier zorg je er voor dat je niet in een spoedprocedure terecht komt die doorgaans aanzienlijk duurder uitpakt. Tijdig beginnen met je verhuizing naar Jakarta plannen is dus zeker een must.

 • Verhuizing niet alles mee naar Jakarta

Echt besparen op je internationale verhuizing van Nederland naar Jakarta doe je door niet je volledige hebben en houden mee te verhuizen. Veel mensen staan hier niet bij stil, maar het is vooral de hoeveelheid aan inboedel die bepalend is voor de totale kostprijs die in rekening wordt gebracht voor je verhuizing naar Jakarta. Verhuizing dus alleen maar die zaken waar je een emotionele band mee hebt en laat de rest netjes in Nederland!

  1. Vergelijk offertes voor verhuizen naar Jakarta

Wil je nog meer kunnen besparen op je internationale verhuizing naar Jakarta? Dat is best mogelijk. Het wordt bijvoorbeeld altijd sterk aangeraden om offertes aan te vragen bij verschillende internationale verhuisbedrijven. Doe je dat? Dan zal je kunnen vaststellen dat je hierdoor altijd mooi kan besparen op de kostprijs van je internationale verhuizing. In het meest optimale geval kan de verhuiskost hierdoor met tot wel 30% worden verlaagd. Zo wordt jouw internationale verhuizing van Nederland naar Jakarta uiteraard financieel veel interessanter.