Het merendeel van de mensen die op een zeker ogenblik met het idee spelen om naar Maleisië te verhuizen kiezen er voor om dit te doen naar de hoofdstad van het land, namelijk Kuala Lumpur. Deze indrukwekkende stad beschikt over een inwonersaantal van om en bij de 1,8 miljoen. Dit uit zich niet alleen in erg druk verkeer, maar ook in een zeer grote diversiteit op vlak van stedelijke bebouwing. Kuala Lumpur staat er om bekend een uitnodigende stad te zijn voor buitenlanders waardoor ze zeker het overwegen waard kan zijn. Wil jij ook graag verhuizen van Nederland naar Kuala Lumpur? Dan is het een echte aanrader om rekening te houden met de informatie welke is terug te vinden hier op deze pagina.

  1. Grootste verhuisbedrijven Nederland die naar Kuala Lumpur verhuizen

Wil je er liever niet alleen voor staan voor wat je internationale verhuizing naar Kuala Lumpur betreft? Dat hoeft ook niet. Je kan er namelijk altijd voor kiezen om een internationaal verhuisbedrijf in te schakelen. Er zijn op de Nederlandse markt heel wat verschillende partijen terug te vinden die je op dit vlak kunnen helpen. Ga jij voor jouw internationale verhuizing van Nederland naar Kuala Lumpur ook een verhuisbedrijf inschakelen? Overweeg dan zeker en vast even om in zee te gaan met één van de onderstaande bedrijven.

 • Atlas International Movers;

 • Passies Internationale Verhuisbedrijven;

 • Voerman International;

 • De Haan Verhuizingen;

 • AGS KHZ Internationale Verhuizers;

  1. Aandachtspunten verhuizen naar Kuala Lumpur

Dat er door de jaren heen zoveel Nederlanders er voor hebben gekozen om naar Kuala Lumpur af te reizen heeft onder meer te maken met het feit dat er voor Maleisië geen visum is vereist. Dit betekent dat je zonder visum tot wel 3 maanden achtereenvolgend in het land kan verblijven. Wil je voor jouw vertrek naar Kuala Lumpur toch nog even de actuele eisen met betrekking tot het visum voor Maleisië controleren? Dat is perfect mogelijk op de website van de ‘Malaysian Immigration Authority’. Wil je graag voor een langere periode in Kuala Lumpur verblijven? Dan moet je een verblijfsvergunning aanvragen. Hiervoor is het volgende vereist:

 • Een paspoort welke nog minstens 6 maanden geldig is;

 • Twee kopieën van het visa application form;

 • Twee recent genomen pasfoto’s;

 • Een ticket voor de reis terug naar huis (bij een tijdelijk bezoek);

 • Een bewijs van financiële onafhankelijkheid;

Wil je er zeker van zijn dat het aanvragen van je verblijfsvergunning voor Kuala Lumpur geen problemen met zich meebrengt? Zorg er dan voor dat je tijdig je aanvraag indient. Besteed bovendien ook de nodige tijd en zorg aan het invullen van de vereiste formulieren.

  1. Kosten verhuizen naar Kuala Lumpur

Het is vanzelfsprekend dat je met een verhuizing naar met name Kuala Lumpur liever geen sprong in het financiële diepe zal willen wagen. Omwille van deze reden kan het geen kwaad om op voorhand even het nodige onderzoek te doen naar de gemiddelde verhuiskosten waarmee je kan worden geconfronteerd. Deze hebben wij voor jou alvast even op een rijtje gezet door middel van de hieronder terug te vinden prijstabel.

Soort verhuizing naar Kuala Lumpur

Gemiddelde kostprijs

1 kamer appartement verhuizen

Gemiddeld om en bij de 4.250 euro

3 kamer appartement verhuizen

Gemiddeld om en bij de 6.000 euro

5 kamer appartement verhuizen

Gemiddeld om en bij de 8.350 euro

  1. Checklist verhuizen naar Kuala Lumpur

Breekt het angstzweet je al uit wanneer je denkt aan alle verplichtingen die komen kijken bij een internationale verhuizing van Nederland naar Kuala Lumpur? Dat is eigenlijk helemaal nergens voor nodig. Zolang je maar rekening houdt met een goede voorbereiding is er eigenlijk niets aan de hand. Vergeet tijdens het voorbereiden van je verhuizing naar Kuala Lumpur ook niet om rekening te houden met de onderstaande aandachtspunten!

 • Vergeet niet om je uit te schrijven bij jouw Nederlandse gemeente;

 • Breng de belastingdienst in Nederland op de hoogte van je verhuizing;

 • Controleer aan welke visumeisen je eventueel moet voldoen voor Kuala Lumpur;

 • Zeg alle vaste diensten en abonnementen op in Nederland;

 • Sluit eventuele nieuwe diensten en abonnementen af in Maleisië;

 • Open een bankrekening bij één van de banken in Kuala Lumpur;

 • Breng vrienden en familie op de hoogte van je internationale verhuizing;

  1. Ervaringen leven in Kuala Lumpur

Ga je verhuizen van Nederland naar Kuala Lumpur? Dan dien je er rekening mee te houden dat je in bepaalde gevallen kan worden geconfronteerd met (ernstige) luchtvervuiling. Het gaat hierbij om de zogenaamde haze. Verder moet je er stil bij blijven staan dat je mogelijks eveneens te maken kan krijgen met zogenaamde gauwdieven in Kuala Lumpur. Waakzaamheid is op dit vlak dan ook altijd geboden. Kuala Lumpur kent een zeer goede gezondheidsinfrastructuur. In het bijzonder de private ziekenhuizen benaderen de medische zorg van het Westen. Let wel, het wordt aan iedereen in Maleisië en dus ook in Kuala Lumpur aangeraden om geen leidingwater te drinken.

  1. Bespaartips verhuizen naar Kuala Lumpur

Ben jij nog op zoek naar enkele interessante manieren om de kostprijs van jouw verhuizing naar Kuala Lumpur voordeliger te maken? Dat kan. Het is namelijk op meerdere manieren mogelijk om jouw totale verhuiskost aanzienlijk binnen de perken te houden. Welke mogelijkheden dit allemaal precies zijn vertellen we je graag middels het onderstaande overzicht.

 • Neem niet je volledige inboedel mee naar Kuala Lumpur

Voordat je jouw verhuistransport naar Kuala Lumpur gaat regelen wordt het sterk aangeraden om even grondig door je inboedel heen te gaan. Alle spullen die je door de jaren heen hebt verzameld, maar eigenlijk niet meer gebruikt laat je beter achter in Nederland. Op deze manier worden de verhuiskosten alvast danig ingeperkt.

 • Bereidt je verhuizing op de meest optimale wijze voor

Wacht niet te lang met het beginnen voorbereiden van je verhuizing naar Kuala Lumpur. Hoe sneller je begint des te eenvoudiger het is om onverwachte kosten of te hoog uitvallende kosten te voorkomen.

  1. Vergelijk offertes voor verhuizen naar Kuala Lumpur

Ondanks het toepassen van de bovenstaande bespaartips is het best mogelijk dat je alsnog wordt geconfronteerd met een behoorlijk stevig prijskaartje voor je internationale verhuizing van Nederland naar Kuala Lumpur. Is dat het geval? Dan kan je nog een extra bespaartip toepassen. Het betreft hier het vergelijken van offertes van verschillende internationale verhuisbedrijven. Door deze offertes onderling tegenover elkaar af te wegen zou je in de praktijk zomaar nog eens tot wel 30% op de verhuiskosten kunnen besparen!