Madagaskar is een prachtig eiland welke is terug te vinden ten oosten van het Afrikaanse vasteland. Ze wordt ten opzichte van dat vasteland gescheiden door de zogenaamde Straat Mozambique. Wat veel mensen niet weten is dat de aanzienlijke omvang van Madagaskar er voor zorgt dat ze het op drie na grootste eiland van onze planeet is. Ze moet dan ook alleen andere eilanden als Groenland, Nieuw-Guinea en Borneo voor zich dulden. Ben jij op een zeker ogenblik op vakantie geweest naar Madagaskar en heb je jouw hart verloren aan dit eiland? Wil je er dan ook graag naartoe verhuizen? Dan is de informatie op deze pagina doornemen voor jou ongetwijfeld een absolute aanrader!

  1. Grootste verhuisbedrijven Nederland die naar Madagaskar verhuizen

Madagaskar is een fantastisch eiland, maar een verhuizing er naar kan in de praktijk wel wat voeten in de aarde hebben. Gelukkig zijn er op de Nederlandse markt tal van verschillende internationale verhuisbedrijven actief die je op z’n minst een behoorlijk handje kunnen helpen. Ben jij benieuwd op welke verhuisbedrijven jij een beroep kan doen voor jouw internationale verhuizing naar Madagaskar? Dat zijn onder meer de volgende:

 • Schmidt Global Logistics;

 • De Haan Verhuizingen;

 • Voerman International;

 • Passies Internationale Verhuisbedrijven;

 • Van der Ent TopMovers;

  1. Aandachtspunten verhuizen naar Madagaskar

Wanneer je op prospectie naar Madagaskar wenst te gaan moet je er rekening mee houden dat je voor deze reis een bepaald visum zal moeten aanvragen. Dit visum dient voor aanvang van je reis te worden aangevraagd via het consulaat in Rotterdam. Het is verder nog belangrijk om er rekening mee te houden dat je paspoort over ten minste één lege visumpagina dient te beschikken. Daarnaast moet ze bij vertrek uit Madagaskar ook nog 6 maanden geldig zijn. Ben je van plan om je permanent te vestigen in Madagaskar? Dan spreekt het voor zich dat je meer zal willen doen dan uitsluitend het toeristenvisum aanvragen.

Het toeristenvisum van Madagaskar beschikt over een geldigheid van 90 dagen. Dit betekent dat je tot maximaal 3 maanden in het land kan reizen zonder dat je ze terug moet verlaten. Wil je graag verhuizen naar Madagaskar? In dat geval zal je een werk- en verblijfsvergunning moeten aanvragen. Hou er rekening mee dat deze procedure voor Madagaskar een behoorlijke tijd in beslag kan nemen en er wellicht bewijzen van je financiële situatie gevraagd zullen worden. Ook een werkgeversverklaring is voor je verhuizing meer dan wenselijk te noemen.

  1. Kosten verhuizen naar Madagaskar

Ben je niet alleen maar benieuwd naar de praktische eisen van een verhuizing naar Madagaskar, maar wil je ook graag te weten komen wat de gemiddelde kosten nu precies zullen zijn? In dat geval kan de onderstaande prijstabel je daar beslist een handje bij helpen.

Type verhuizing naar Madagaskar

Gemiddelde kostprijs

Basis verhuizing naar Madagaskar

Gemiddeld ongeveer 4.500 euro

Gemiddelde verhuizing naar Madagaskar

Gemiddeld ongeveer 6.500 euro

Grote verhuizing naar Madagaskar

Gemiddeld ongeveer 8.350 euro

  1. Checklist verhuizen naar Madagaskar

Verhuizen naar een land als Madagaskar doe je uiteraard niet zonder dat je daar goed op bent voorbereid. De informatie op deze pagina zorgt er in ieder geval voor dat je verschillende potentiële hindernissen op efficiënte wijze uit de weg kan gaan. Enkele zeer belangrijke aandachtspunten waar je zeker nog aandacht aan zal moeten schenken zijn:

 • Vergeet niet om je in Nederland uit te laten schrijven;

 • Meldt je verhuizing naar Madagaskar bij de Nederlandse belastingdienst;

 • Controleer de actuele visumvereisten voor een verhuizing naar Madagaskar;

 • Zeg alle lopende en vaste diensten op in Nederland;

 • Controleer je beschikbare financiële middelen voor een verhuizing naar Madagaskar;

 • Controleer de geldigheid van je paspoort (nog minstens 6 maanden geldig);

 • Zorg voor minstens één lege visumpagina in je paspoort;

  1. Ervaringen leven in Madagaskar

De levensstandaard die voor Madagaskar geldt ligt relatief ver onder degene die we hier in het Westen gewend zijn. Dit kan voor mensen die naar dit land verhuizen in eerste instantie dan ook best een cultuurshock met zich meebrengen. Bovendien moet er rekening mee worden gehouden dat in heel Madagaskar criminaliteit voor kan komen. Met name rond de Tsiribihina rivier zijn er bijvoorbeeld gewapende bendes actief. Eveneens een belangrijk aandachtspunt voor Madagaskar heeft betrekking tot het orkaanseizoen dat er heerst. Deze loopt doorgaans van januari tot april en brengt verschillende cyclonen of andere stormen met zich mee voor de regio. Controleer voor afreizen naar Madagaskar ook altijd welke inentingen er zijn vereist.

  1. Bespaartips verhuizen naar Madagaskar

De gemiddelde kosten van een verhuizing van Nederland naar Madagaskar zoals eerder aangegeven op deze pagina zijn uiteraard niet niets. Sterker nog, voor veel mensen zijn deze kosten wellicht onbetaalbaar. Betekent dit meteen dat je, je verhuizing naar Madagaskar maar beter kan opbergen? Absoluut niet. Het is namelijk op verschillende manieren mogelijk om een besparing te realiseren op je vakantie naar Madagaskar:

 • Neem niet teveel spullen mee naar Madagaskar

Het prijsniveau van heel wat spullen ligt in Madagaskar werkelijk aanzienlijk lager dan in Nederland het geval is. Dit heeft als gevolg dat het eigenlijk wordt aangeraden om uitsluitend spullen mee te verhuizen waar je bijvoorbeeld een emotionele band mee hebt. Ga je, je hele hebben en houden meenemen naar Madagaskar? Dan wordt het echt zeer moeilijk om te besparen op de kosten van je verhuizing.

 • Pak zelf je spullen goed in

Voor een internationale verhuizing naar Madagaskar geldt dat je er steeds goed aan doet om je spullen goed in te pakken. Je kan hiervoor uiteraard een beroep doen op een expert, maar eigenlijk is dit ook iets wat je zonder al teveel problemen zelf kan doen. Door je spullen zelf in te pakken kan je de verhuiskost zeker een beetje drukken.

  1. Vergelijk offertes voor verhuizen naar Madagaskar

Vallen de kosten voor jouw internationale verhuizing van Nederland naar Madagaskar uiteindelijk toch nog te hoog uit? Geen probleem! Wij hebben namelijk nog een extra interessante bespaartip voor jou in petto. Het merendeel van de mensen die naar Madagaskar willen verhuizen kiezen er bijvoorbeeld voor om daarvoor een beroep te doen op een gespecialiseerd verhuisbedrijf. Dat is interessant, maar dit brengt uiteraard weer de nodige kosten met zich mee. Wil je er zeker van zijn dat je kan rekenen op de scherpst mogelijke verhuiskost? Zorg er dan altijd voor dat je offertes gaat opvragen bij verschillende verhuisbedrijven. Zo bespaar je mogelijks tot wel 30 procent op de standaard verhuiskosten!