1. Internationaal verhuizen van Nederland naar Maleisië

Wie Maleisië zegt denkt wellicht meteen aan de bekende hoofdstad Kuala Lumpur. Uiteraard vormt de hoofdstad van het land voor menig aantal mensen de eerste kennismaking met dit Aziatische land, maar dat betekent niet dat de rest niet bezienswaardig is, in tegendeel. Buiten Kuala Lumpur staat Maleisië in de praktijk eveneens bekend omwille van de vele prachtige omgevingen die het land telt. De monden van heel wat reizigers die er voor kiezen om Maleisië te bezoeken vallen dan ook niet zelden meermaals open tijdens hun verblijf. Wil jij graag naar dit heerlijke land verhuizen? Lees dan snel verder en kom op deze pagina alles te weten over internationaal verhuizen van Nederland naar Maleisië.

  1. Grootste verhuisbedrijven Nederland die naar Maleisië verhuizen

Wil jij graag kunnen rekenen op de bijstand van een ervaren en professioneel bedrijf voor wat jouw internationale verhuizing naar Maleisië betreft? Dat kan! In Nederland zijn er namelijk heel wat verschillende internationale verhuisbedrijven actief welke je kunnen helpen met alles wat betrekking heeft tot je verhuizing. Op deze manier kan je jezelf grotendeels ontzorgen waardoor je verhuizing een behoorlijk stuk eenvoudiger kan verlopen. Ben jij benieuwd welke bedrijven je op dit vlak nu precies van dienst kunnen zijn? We stellen ze graag even aan je voor!

 • Van der Ent TopMovers;

 • Kuiper de Internationale Verhuizer;

 • Atlas International Movers;

 • Voerman International;

 • Passies Internationale Verhuisbedrijven;

  1. Aandachtspunten verhuizen naar Maleisië

Wanneer je op prospectie gaat naar Maleisië zal het je goed doen om te horen dat er hiervoor geen visum dient te worden aangevraagd. Voor inwoners van alle EU-lidstaten geldt namelijk dat ze tot wel 3 maanden achtereenvolgend in Maleisië kunnen verblijven zonder dat ze daarvoor een visum dienen aan te vragen. Dat is natuurlijk mooi meegenomen. Wanneer je uiteindelijk wil verhuizen naar Maleisië en je, je hier permanent wil vestigen spreekt het evenwel voor zich dat je graag een verblijfsvergunning zal willen bekomen. Daarvoor kan je, je wenden tot het zogenaamde ‘Malaysian Representative Office’.

Ben je er in geslaagd om goedkeuring te krijgen voor een langer verblijf in Maleisië? In dat geval zal je daarvoor een speciale vergunning ontvangen. Deze vergunning vermeldt alle details met betrekking tot de goedkeuring die je hebt ontvangen. Dit betekent dat er wordt aangegeven onder welke condities je in het land mag verblijven en eventueel ook voor welke periode. Wil je eenvoudig een verblijfsvergunning voor Maleisië kunnen bekomen? Dan wordt het aangeraden om reeds over een job te beschikken bij een bedrijf in het land.

  1. Kosten verhuizen naar Maleisië

Het is vanzelfsprekend dat een internationale verhuizing naar Maleisië in de praktijk gepaard kan gaan met stevige kosten. Dit is niet in het minst het gevolg van het feit dat heel wat mensen er voor kiezen om hun hele hebben en houden van Nederland mee te verhuizen. In principe zijn er vier verschillende kosten waar je voor je verhuizing rekening mee moet houden, namelijk:

 1. De kosten voor het regelen van het verblijfsvisum voor Maleisië;

 2. De kosten voor het internationale verhuisbedrijf;

 3. De kosten voor het verhuizen van je inboedel;

 4. De kosten om zelf naar Maleisië te vliegen;

Wanneer we rekening houden met alle bovenstaande kosten komen we uit op de gemiddelde prijzen zoals deze zijn terug te vinden in onderstaande prijstabel.

Internationale verhuizing naar Maleisië

Gemiddelde kostprijs

Kleinschalige verhuizing naar Maleisië

Gemiddeld ongeveer 4.500 euro

Gemiddelde verhuizing naar Maleisië

Gemiddeld ongeveer 6.500 euro

Grote verhuizing naar Maleisië

Gemiddeld ongeveer 8.750 euro

  1. Checklist verhuizen naar Maleisië

Door rekening te houden met de informatie op deze pagina wordt er voor gezorgd dat je verhuizing naar Maleisië op een zo optimaal mogelijke wijze kan verlopen. Dit gezegd zijnde spreekt het voor zich dat je mogelijks nog altijd bepaalde zaken over het hoofd kan zien. Omwille van deze reden is het de moeite waard om even aandacht te besteden aan de inhoud van de checklist zoals deze hieronder staat aangegeven.

 • Zorg voor de uitschrijving in de gemeente waarin je woont in Nederland;

 • Zeg alle vaste contracten en diensten op;

 • Breng de Nederlandse belastingdienst op de hoogte van je verhuizing naar Maleisië;

 • Controleer welke aanpassingen met name je verzekeringen vereisen;

 • Controleer de actuele eisen voor een verblijfsvergunning voor Maleisië;

 • Open een nieuwe bankrekening in Maleisië;

 • Neem een goed internationaal verhuisbedrijf onder de arm;

  1. Ervaringen leven in Maleisië

Er zijn verschillende zaken waar je als buitenlander die wil verhuizen naar Maleisië rekening mee zal willen houden. In eerste instantie is er de ernstige luchtvervuiling in grote delen van het land. Niet zelden veroorzaakt deze irritatie aan de ogen en de luchtwegen. De ernst van de luchtvervuiling is in de praktijk sterk afhankelijk van de regio in kwestie. Hou bovendien rekening met de zogenaamde moesson tijdens de maanden oktober tot januari. Ook frequent voorkomende natuurrampen zijn een factor om bij een verhuizing naar Maleisië rekening mee te houden. Het wordt aangeraden om enkel en alleen water uit flessen te drinken.

  1. Bespaartips verhuizen naar Maleisië

Het is best mogelijk dat je bent geschrokken van de gemiddelde kostprijs die een verhuizing naar Maleisië met zich meebrengt. Dit hoeft echter nog niet meteen te betekenen dat je, je dromen moet opbergen, in tegendeel. Er bestaan namelijk heel wat verschillende mogelijkheden om te kunnen besparen op de kostprijs van jouw verhuizing naar het prachtige Maleisië.

 • Probeer de grootte van het verhuistransport te beperken

Het kleiner het verhuistransport waar gebruik van wordt gemaakt, hoe goedkoper de verhuizing kan worden uitgevoerd. Met andere woorden, ga niet je volledige inboedel van Nederland mee verhuizen naar Maleisië. Doe je dat wel? Dan zal het erg lastig worden om echt veel te besparen op de kostprijs van je internationale verhuizing naar dit land.

 • Neem het heft voor je verhuizing in eigen handen

Natuurlijk is er heel wat om rekening mee te houden bij een internationale verhuizing, maar dat betekent niet dat je er goed aan doet om alles zomaar uit te besteden. Op praktisch vlak mag dit dan wellicht interessant zijn, dat geldt niet voor het financiële aspect. Wil je graag besparen op je internationale verhuizing naar Maleisië? Probeer dan dus met andere woorden zoveel mogelijk zelf te doen.

  1. Vergelijk offertes voor verhuizen naar Maleisië

Wil je graag nog meer kunnen besparen dan met bovenstaande bespaartips alleen? Dat kan! Je kan er namelijk voor kiezen om offertes voor je verhuizing naar Maleisië aan te vragen bij verschillende verhuisbedrijven. Door vervolgens deze offertes tegenover elkaar af te wegen is het mogelijk om te bepalen welk bedrijf je de laagste kostprijs weet aan te bieden. Zo kan je met wat geluk nog eens tot wel 30 procent op de standaard prijs van je verhuizing besparen.