Nieuw-Zeeland is terug te vinden in het zuidwesten van de Grote Oceaan. Het land bestaat uit twee grote eilanden en verschillende kleinere exemplaren. Nieuw-Zeeland staat niet alleen bekend omwille van haar prachtige natuur, daarnaast is ze sinds jaar en dag één van de populairste bestemmingen van Oceanië om naartoe te verhuizen. Heel wat mensen uit onder meer Nederland hebben er dan ook door de jaren heen voor gekozen om hier een nieuw leven te beginnen. Speel jij met hetzelfde idee? Dan zal je kunnen vaststellen dat de informatie op deze pagina je daar zonder twijfel bij kan helpen!

  1. Grootste verhuisbedrijven Nederland die naar Nieuw-Zeeland verhuizen

De niet onaanzienlijke afstand die moet worden overbrugd tussen Nederland en Nieuw-Zeeland zorgt er voor dat onder meer het transport van je inboedel zo optimaal mogelijk geregeld moet kunnen worden. Mede omwille van deze reden is het dan ook zo dat heel wat mensen bewust de keuze maken om een beroep te doen op de diensten van een internationaal verhuisbedrijf. Dat hoeft geen enkel probleem te zijn, in tegendeel. Er zijn op de markt immers tal van verschillende verhuisbedrijven terug te vinden die een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan jouw internationale verhuizing naar Nieuw-Zeeland. Het gaat hierbij onder meer om:

 • Kuiper de Internationale Verhuizer;

 • Atlas International Movers;

 • Van der Ent TopMovers;

 • Passies Internationale Verhuisbedrijven;

 • De Haan Verhuizingen;

  1. Aandachtspunten verhuizen naar Nieuw-Zeeland

Niet alleen Australië, maar ook Nieuw-Zeeland staat er om bekend over een zeer streng migratiebeleid te beschikken. De eerste vereiste waar je aan dient te voldoen is een job hebben in Nieuw-Zeeland. In tegenstelling tot bij menig aantal andere landen in de wereld garandeert een job in Nieuw-Zeeland je niet automatisch een verblijfsvergunning. Dit heeft alles te maken met het feit dat er strenge visa quotas zijn opgelegd door de overheid van Nieuw-Zeeland. Bovendien geldt dat er slechts één keer per jaar nieuwe verblijfsvergunningen worden toegekend. Het is dan ook vooral noodzakelijk om op het juiste moment en goed voorbereid jouw aanvraag in te dienen.

Eenmaal je bezig bent met het aanvragen van je verblijfsvergunning voor Nieuw-Zeeland zal je kunnen vaststellen dat er ongelofelijk veel verschillende eisen worden opgelegd aan buitenlanders die zich in het land willen vestigen. Zo moet je bijvoorbeeld over een medisch attest beschikken en dien je over een stabiele financiële situatie te beschikken. Deze laatste moet op z’n minst aantonen dat je in staat bent om jezelf (en eventueel je gezin) te onderhouden terwijl je woonachtig bent in Nieuw-Zeeland.

  1. Kosten verhuizen naar Nieuw-Zeeland

De kosten die in rekening gebracht kunnen worden voor een internationale verhuizing van Nederland naar Nieuw-Zeeland kunnen in de praktijk al snel oplopen. In het bijzonder de hoeveelheid aan inboedel is hiervoor verantwoordelijk. Wil jij graag kunnen inschatten welk budget je ongeveer dient te voorzien voor jouw internationale verhuizing naar Nieuw-Zeeland? Dat wordt meteen duidelijk gemaakt middels de hieronder terug te vinden prijstabel.

Type verhuizing naar Nieuw-Zeeland

Gemiddelde kostprijs

Een studio verhuizen naar Nieuw-Zeeland

Gemiddeld ongeveer 8.500 euro

Een klein appartement verhuizen naar Nieuw-Zeeland

Gemiddeld ongeveer 9.000 euro

Een groot appartement verhuizen naar Nieuw-Zeeland

Gemiddeld ongeveer 9.375 euro

  1. Checklist verhuizen naar Nieuw-Zeeland

Wil jij ook graag Nederland achter je laten en verhuizen naar Nieuw-Zeeland? Dat kan! In dat geval zijn er echter zowel in Nederland als in Nieuw-Zeeland tal van verschillende zaken waaraan je zal moeten zien te voldoen. Om welke zaken het hierbij precies gaat wordt meteen duidelijk gemaakt middels de hieronder terug te vinden checklist.

 • Zorg voor een uitschrijving bij je gemeente in Nederland;

 • Dien zo snel mogelijk bij aankomst in Nieuw-Zeeland je visumaanvraag in;

 • Zeg alle lopende abonnementen en diensten in Nederland op;

 • Controleer welke verzekeringen je moet afsluiten voor Nieuw-Zeeland;

 • Open een bankrekening bij één van de banken in Nieuw-Zeeland;

 • Controleer welke vaste diensten je moet afsluiten in Nieuw-Zeeland;

  1. Ervaringen leven in Nieuw-Zeeland

De levensstandaard die je kan verwachten in Nieuw-Zeeland vertoont zeer grote gelijkenissen met de levensstandaard in het Westen. Bovendien geldt voor Nieuw-Zeeland dat het globaal gezien een zeer veilig land is waardoor je, je er zonder problemen in kan verplaatsen. Nieuw-Zeeland staat er om bekend over een uitstekend wegennet te beschikken. Je moet er uiteraard wel voor aandachtig zijn dat de mensen hier niet rechts, maar wel links rijden. De hygiëne in het land is van hetzelfde niveau als in Nederland waardoor er zich doorgaans ook geen problemen stellen op vlak van voeding en drinken.

  1. Bespaartips verhuizen naar Nieuw-Zeeland

Ligt de gemiddelde kostprijs van een verhuizing naar Nieuw-Zeeland voor jou toch nog wat te hoog? In dat geval is het wellicht interessant om te weten dat je op verschillende manieren kan besparen. Hoe je dat nu precies het beste kan doen wordt duidelijk gemaakt door middel van de bespaartips die hieronder zijn terug te vinden.

 • Denk goed na over welke spullen je gaat meeverhuizen

In eerste instantie zal je natuurlijk voor jezelf moeten uitmaken welke spullen je nu precies gaat meeverhuizen naar Nieuw-Zeeland. Ga even grondig door je inboedel en bepaal op basis hiervan wat je nu echt niet kan missen en wat wel. Bedenk vooral dat het vaak financieel interessanter is om bepaalde stukken nieuw te kopen in Nieuw-Zeeland dan ze mee te nemen vanuit Nederland.

 • Doe zoveel mogelijk van je internationale verhuizing zelf

Probeer altijd zoveel mogelijk van je internationale verhuizing voor je eigen rekening te nemen. Het mag dan wel praktisch erg interessant zijn om grote delen van je verhuizing uit te besteden, in de praktijk kan je dit behoorlijk wat geld kosten. In het bijzonder wanneer je wil besparen op de kosten van je internationale verhuizing naar Nieuw-Zeeland doe je er dus goed aan om zoveel mogelijk zelf te doen.

  1. Vergelijk offertes voor verhuizen naar Nieuw-Zeeland

Wist je dat je ook zeker kan besparen op het inhuren van een internationaal verhuisbedrijf om je te helpen bij jouw verhuizing naar Nieuw-Zeeland? Heel wat mensen gaan meteen in zee met het eerste, het beste verhuisbedrijf. Ondanks het feit dat dit best een kwalitatief verhuisbedrijf kan zijn is het in de praktijk wel zo dat deze wellicht niet de goedkoopste is. Wil je de kostprijs van het inschakelen van een internationaal verhuisbedrijf voor je verhuizing naar Nieuw-Zeeland graag kunnen beperken? Vraag dan zeker een offerte aan bij verschillende partijen. Op deze manier kan je met een beetje geluk tot wel 30% besparen op je verhuiskosten!