1. Internationaal verhuizen van Nederland naar Osaka

Osaka is één van de grootste en tevens ook meest indrukwekkende steden van Japan. Sterker nog, na Yokohama is Osaka de grootste van het land. Dat hoeft ook niet te verbazen met zo’n slordige 3,45 miljoen inwoners. Osaka staat er om bekend enkele van de beste faciliteiten van Japan te bevatten. Het gaat hierbij dan niet alleen om scholen en winkels, maar ook om bedrijven. Mede dit gegeven zorgt er voor dat het Japanse Osaka door de jaren heen is uitgegroeid tot een zeer interessante stad voor buitenlanders om naar te verhuizen. Plan jij ook een internationale verhuizing naar Osaka? Hou dan zeker en vast rekening met de informatie zoals aangegeven hier op deze pagina!

  1. Grootste verhuisbedrijven Nederland die naar Osaka verhuizen

Het plannen van een internationale verhuizing van Nederland naar Osaka in Japan is niet over de hele lijn even eenvoudig te noemen, in tegendeel. Het hoeft dan ook eigenlijk in het geheel niet te verbazen dat menig aantal mensen die gaan verhuizen een internationaal verhuisbedrijf onder de arm nemen. Op deze manier kan je er namelijk pas echt zeker van zijn dat jouw internationale verhuizing naar Osaka zonder zorgen kan verlopen. Ben jij ook benieuwd naar wat nu precies de grootste internationale verhuisbedrijven zijn op de Nederlandse markt? Wij stellen ze graag aan je voor middels het onderstaande overzicht.

 • Kuiper de Internationale Verhuizer;

 • Atlas International Movers;

 • Passies Internationale Verhuisbedrijven;

 • Van der Ent TopMovers;

 • Voerman International;

 • De Haan Verhuizingen;

  1. Aandachtspunten verhuizen naar Osaka

Het is op verschillende manieren mogelijk om een visum of een verblijfsvergunning te bemachtigen voor Osaka en bij uitbreiding voor heel Japan. De eenvoudigste manier is echter wanneer je reeds over een job beschikt in Japan vooraleer je daadwerkelijk in het land aankomt. Osaka staat er om bekend over een werkelijk enorm bedrijfsleven te beschikken waardoor het aanbod met jobs doorgaans zeer uitgebreid is, ook voor buitenlanders. Ben je uitgenodigd door een Japans bedrijf om voor hen te komen werken? In dat geval kan je nog rekenen op een extra voordeel. In een dergelijke situatie zal het bedrijf in kwestie namelijk de visumaanvraag doen. Dit geldt overigens ook voor het regelen van het ‘Certificate of Eligibility’ welke is vereist voor elk Japans visum.

Het is fout om te denken dat het ene werkvisum van Japan gelijk staat aan het andere. Het is in de praktijk namelijk zo dat Japan zomaar even ruim 30 verschillende soorten visa telt. Zo zijn er speciale visa voor niet alleen leraars, maar ook voor ingenieurs evenals voor mensen die werkzaam zijn in de entertainment sector. De prijs voor de verschillende visa is wel hetzelfde, maar de vereisten die er aan verbonden zijn, zijn anders. In ieder geval, vooraleer naar Osaka af te reizen moet je dus grondig onderzoeken welk visum voor jou van toepassing is.

  1. Kosten verhuizen naar Osaka

De kosten die in rekening gebracht zullen worden voor jouw internationale verhuizing naar Osaka zijn in het bijzonder afhankelijk van de hoeveelheid aan inboedel die je wenst te verhuizen. Hoe meer inboedel je meeneemt naar Japan, des te hoger uiteraard de kosten zullen komen te liggen voor je verhuizing. Is het voor jou niet meteen duidelijk met welke kosten je rekening moet houden? Dan geeft onderstaande prijstabel je alvast een goede indicatie.

Type verhuizing naar Osaka

Gemiddelde kostprijs

Verhuizing met beperkte inboedel naar Osaka

Gemiddeld zo’n 4.500 euro

Verhuizing met gemiddelde inboedel naar Osaka

Gemiddeld zo’n 6.350 euro

Verhuizing met grote inboedel naar Osaka

Gemiddeld zo’n 8.500 euro

  1. Checklist verhuizen naar Osaka

Bij een verhuizing naar het Japanse Osaka zijn er heel wat verschillende aandachtspunten waar je rekening mee zal willen en moeten houden. Het is echter best mogelijk dat de hectiek van je verhuizing er voor zorgt dat je enkele zaken alsnog uit het oog zal verliezen. Dat kan uiteraard vervelend zijn. Omwille van deze reden kunnen we je alleen maar aanraden om zeker even stil te blijven staan bij de inhoud van de hieronder terug te vinden checklist:

 • Zorg voor de uitschrijving bij je gemeente in Nederland;

 • Breng de Nederlandse belastingdienst op de hoogte van je verhuizing;

 • Controleer welk visum je voor Osaka nodig hebt;

 • Controleer of je paspoort nog voldoende lang geldig is (6 maanden);

 • Zeg alle vaste diensten op in Nederland;

 • Sluit nieuwe overeenkomsten voor nutsvoorzieningen in Osaka;

 • Breng al je vrienden en familieleden op de hoogte van je verhuizing naar Osaka;

  1. Ervaringen leven in Osaka

Het feit dat Osaka de tweede grootste stad van Japan is zorgt er voor dat je hier altijd rekening dient te houden met zeer hectische leefomstandigheden. Bovendien geldt voor Osaka dat ook de woningen doorgaans bijzonder klein zijn, veel kleiner dan we in Nederland gewend zijn. Anderzijds, het feit dat Osaka over zo’n groot zakencentrum beschikt biedt wel heel wat perspectieven voor mensen die er aan de slag willen gaan. Zowel Japanners als buitenlanders kunnen hier doorgaans een keuze maken uit een zeer uitgebreid jobaanbod. Mede omwille van deze reden is Osaka sinds jaar en dag één van de populairste steden van Japan onder mensen die van plan zijn om naar het Aziatische land te verhuizen en er te gaan werken.

  1. Bespaartips verhuizen naar Osaka

Wil je graag een mooi bedrag kunnen besparen op de kostprijs van je verhuizing naar Osaka? Dat hoeft in de praktijk zeker niet te betekenen dat er moet worden ingeboet op vlak van veiligheid, in tegendeel. De onderstaande bespaartips die we voor jou op een rijtje hebben gezet zorgen er namelijk voor dat de kostprijs van jouw verhuizing naar Osaka in één klap behoorlijk kan worden ingeperkt.

 • Kies zorgvuldig de mee te verhuizen inboedel

Je hoeft er absoluut niet voor te kiezen om je volledige hebben en houden mee te verhuizen naar Osaka, in tegendeel. Je dient er namelijk zoals eerder reeds aangegeven rekening mee te houden dat de woningen, appartementen en studio’s in Japan doorgaans volledig anders zijn ingedeeld. Dit zorgt er voor dat je wellicht een groot deel van je inboedel niet zal kunnen plaatsen. Maak dus geen onnodige kosten en wees altijd erg selectief in de inboedel die je gaat meeverhuizen naar Osaka.

 • Doe zoveel mogelijk van je verhuizing zelf!

Uiteraard kan je er voor jouw verhuizing naar Osaka voor kiezen om een internationaal verhuisbedrijf onder de arm te nemen. Echter betekent dit niet dat je werkelijk alles moet uitbesteden, want dan ga je erg veel geld betalen. Wil je kunnen besparen op de kostprijs van jouw verhuizing naar Osaka? Dan is het vooral noodzakelijk om zoveel mogelijk zelf te doen! Alleen zo kan je rekenen op de scherpst mogelijke prijs.

  1. Vergelijk offertes voor verhuizen naar Osaka

Buiten bovenstaande bespaartips is er nog een extra mogelijkheid om te besparen op de kosten die een internationale verhuizing naar Osaka met zich meebrengt. Je doet er in de praktijk dan ook altijd goed aan om een offerte aan te vragen voor jouw verhuizing naar Osaka bij verschillende internationale verhuisbedrijven. Wanneer je dat doet en je de ontvangen offertes gaat vergelijken zal je altijd kunnen vaststellen dat je hiermee een extra mooie besparing zal weten te realiseren. Met een beetje geluk kan deze besparing uiteindelijk tot wel 30% bedragen. Het spreekt voor zich dat dit zeker en vast mooi meegenomen is.