Het land Pakistan is gelegen in Zuid-Azië. Ze bevindt zich op het Indisch subcontinent en beschikt over landsgrenzen met niet alleen India en Afghanistan, maar ook Iran en China. Bovendien is het natuurlijk ook zo dat Pakistan aan de Arabische Zee is gelegen. Verschillende Nederlanders spelen vandaag de dag met het idee om de deur in Nederland achter zich dicht te trekken en te verhuizen naar Pakistan. Ben jij ook één van die Nederlanders en wil je dan ook graag meer te weten komen over verhuizen naar dit Zuid-Aziatische land? Dan zal je kunnen vaststellen dat je daarvoor absoluut op deze pagina aan het juiste adres bent!

  1. Grootste verhuisbedrijven Nederland die naar Pakistan verhuizen

Een verhuizing plannen naar een niet zo alledaagse bestemming als Pakistan is in de praktijk natuurlijk lang niet altijd even eenvoudig, in tegendeel. Omwille van deze reden beslissen veel mensen uiteindelijk om een beroep te doen op de diensten van een internationaal verhuisbedrijf. Dat hoeft geen probleem te vormen. Er zijn op de Nederlandse markt namelijk tal van verschillende verhuisbedrijven actief welke je onder de arm kan nemen. Wij zochten er alvast enkele voor je uit en stellen ze hieronder aan je voor:

 • Atlas International Movers;

 • Kuiper de Internationale Verhuizer;

 • De Haan Verhuizingen;

 • Voerman International;

 • Smilda & Zn.;

  1. Aandachtspunten verhuizen naar Pakistan

Voor elke reis naar Pakistan is een visum vereist voor Nederlanders. Ben je dus met andere woorden van plan om in eerste instantie even op prospectie te gaan naar het land? In dat geval zal je meteen een visum moeten aanvragen. Hou er bovendien rekening mee dat er sprake is van een verschillend visum voor toeristen en mensen die voor het werk naar Pakistan afreizen. Let op, Pakistan is ongelofelijk streng op haar migratiebeleid. Wordt er één of meerdere regels overtreden? Dan kan je daardoor niet alleen geconfronteerd worden met een boete, maar is het ook mogelijk dat er een gevangenisstraf volgt. Hou hier dus zeker en vast altijd rekening mee!

Het migratiebeleid van Pakistan voorziet verschillende soorten visa. Het gaat hierbij niet alleen om een standaard toeristenvisum, maar ook om een visum voor studenten, voor mensen die in het land gaan werken evenals voor journalisten. Hou er rekening mee dat de exacte eisen die worden gesteld aan een visum sterk afhankelijk kunnen zijn van het soort visum in kwestie. Bij twijfel kan je de website controleren van het Pakistaanse Ministerie. Sta er tot slot ook bij stil dat er bij het verlaten van het land eveneens een geldig visum moet worden voorgelegd. Is deze niet voor handen? Dan zal de toegang tot het vliegtuig je worden ontzegt. Is je visum inmiddels verlopen? Dan is het doorgaans wel mogelijk om een speciaal exit-visum aan te vragen. Let wel, dit is ten allen tijde te vermijden. Je zal in dit geval namelijk rekening moeten houden met een stevige boete.

  1. Kosten verhuizen naar Pakistan

De kosten waarmee je kan worden geconfronteerd voor wat een verhuizing naar Pakistan betreft hebben betrekking tot de verschillende zaken. In eerste instantie is er natuurlijk de kostprijs van jouw reis naar Pakistan, maar wat ook te denken van de transportkost voor de inboedel die moet worden verhuisd? Deze laatste kan in de praktijk behoorlijk zwaar doorwegen in het totale kostenplaatje dat is verbonden aan je verhuizing van Nederland naar Pakistan. De onderstaande kostentabel geeft je in ieder geval alvast een goede indruk van de kosten.

Soort verhuizing naar Pakistan

Gemiddelde kostprijs

1-persoons inboedel verhuizen naar Pakistan

Gemiddeld zo’n 4.000 euro

3-persoons inboedel verhuizen naar Pakistan

Gemiddeld zo’n 6.000 euro

5-persoons inboedel verhuizen naar Pakistan

Gemiddeld zo’n 8.250 euro

  1. Checklist verhuizen naar Pakistan

Wil je met absolute zekerheid kunnen stellen dat je niets met betrekking tot je verhuizing naar Pakistan over het hoofd ziet? Dan kan het interessant zijn om even een beknopte checklist te bekijken. Wij hebben er voor gekozen om zo’n beknopte checklist voor je op te stellen en stellen ze hieronder graag even aan je voor.

 • Laat je uitschrijven bij de gemeente waarin je in Nederland hebt gewoond;

 • Breng de Nederlandse belastingdienst op de hoogte van je verhuizing naar Pakistan;

 • Vraag het correcte visum aan voor je verblijf in Pakistan;

 • Ga na of je alle diensten en contracten in Nederland hebt opgezegd;

 • Controleer of je diploma’s ook in Pakistan worden herkend of niet;

 • Neem een betrouwbaar internationaal verhuisbedrijf onder de arm;

  1. Ervaringen leven in Pakistan

Er wordt in Pakistan hard gewerkt om de veiligheid in het land te verbeteren. Toch blijft het voor buitenlanders altijd opletten. Er zijn bovendien verspreid over het land diverse gebieden terug te vinden waarvan wordt afgeraden om er je naartoe te begeven. Het gaat hierbij onder meer de provincie Khyber-Pakhtunkhwa evenals de tribale gebieden in het noordwesten aan de grens met Afghanistan. Ook Kashmir evenals de rurale gebieden van Punjab worden afgeraden. Hou er verder als buitenlander die naar Pakistan gaat verhuizen eveneens rekening mee dat de medische infrastructuur vaak geïmproviseerd is. Daardoor kan de kwaliteit van de medische zorgverlening in de praktijk eigenlijk niet of nauwelijks worden gegarandeerd.

  1. Bespaartips verhuizen naar Pakistan

Dat je voor een verhuizing van Nederland naar Pakistan altijd zal worden geconfronteerd met bepaalde verhuiskosten is natuurlijk logisch. Dit gezegd zijnde is het echter niet zo dat je altijd zomaar genoegen dient te nemen met zeer hoog uitvallende verhuiskosten, in tegendeel. Door rekening te houden met de onderstaande bespaartips is het dan ook altijd mogelijk om het kostenplaatje van je verhuizing aanzienlijk te beperken!

 • Controleer goed welke inboedel je gaat meeverhuizen

Ga voordat je verhuistransport gaat regelen eerst even grondig door je inboedel. Wanneer je dit doet zal je kunnen vaststellen dat je een significant deel van je inboedel niet hoeft mee te verhuizen naar Pakistan. Dat is niet alleen op praktisch vlak interessant, daarnaast zal je op deze manier ook heel wat geld kunnen besparen.

 • Begin tijdig met je verhuizing naar Pakistan te plannen

In de praktijk wordt het altijd aangeraden om je verhuizing naar Pakistan zo vroeg mogelijk te beginnen plannen. Alleen op deze manier zorg je er immers voor dat je niet wordt geconfronteerd met overbodig hoge kosten. Laat je verhuizing bij voorkeur ook altijd tijdens de week en zeker niet in het weekend plaatsvinden!

  1. Vergelijk offertes voor verhuizen naar Pakistan

Wil je nog eens tot wel 30 procent kunnen besparen op de kosten die zijn verbonden aan jouw mogelijke verhuizing van Nederland naar Pakistan? Dat is perfect mogelijk. Doe bijvoorbeeld nooit zomaar een beroep op het eerste, het beste verhuisbedrijf dat haar diensten aanbiedt. Alleen door een objectieve vergelijking uit te voeren tussen verschillende verhuisbedrijven zal je uiteindelijk met absolute zekerheid een beroep doen op de financieel meest interessante partij.