Ondanks het feit dat Sri Lanka een bescheiden landje is, is het zo dat ze heel wat moois voor haar bezoekers en inwoners in petto heeft. Zo vallen er niet alleen ruim 2000 jaar oude tempels te ontdekken, wat ook te denken van de prachtige, tropische standen die je hier aantreft? Bovendien staan de locals er om bekend uitermate goedlachs te zijn en zijn hier enkele van ‘s werelds beste surfplaatsen terug te vinden. Heb jij tijdens één van jouw reizen ook je hart verloren aan Sri Lanka en zou je dan ook bijgevolg graag naar dit land willen verhuizen? Dan ben je op deze pagina aan het juiste adres!

  1. Grootste verhuisbedrijven Nederland die naar Sri Lanka verhuizen

Je wil er natuurlijk absoluut zeker van zijn dat je verhuizing naar Sri Lanka zo optimaal mogelijk zal kunnen verlopen. Er zijn verschillende acties die je kan ondernemen om dit te kunnen garanderen. Een belangrijke keuze die je op dit vlak kan maken is het inschakelen van een internationaal verhuisbedrijf. Door een beroep te doen op een dergelijk, gespecialiseerd bedrijf kan je er voor zorgen dat een groot aantal onderdelen van je internationale verhuizing naar Sri Lanka kunnen worden uitbesteed. Zo hoef je, je daar geen zorgen meer om te maken. Klinkt dit voor jou ook wel interessant? Dan kan je een beroep doen op één van deze bedrijven:

 • AGS KHZ Internationale Verhuizers;

 • Kuiper de Internationale Verhuizer;

 • Atlas International Movers;

 • Passies Internationale Verhuisbedrijven;

 • Voerman International;

  1. Aandachtspunten verhuizen naar Sri Lanka

Iedereen die niet over de nationaliteit van Sri Lanka beschikt dient over een visum te beschikken om het land te kunnen betreden. Het type visum welke je moet aanvragen is in de praktijk altijd afhankelijk van twee verschillende redenen. Het gaat hierbij enerzijds om de reden van je bezoek, maar anderzijds ook om de duurtijd van je bezoek. Het Departement van Immigratie & Migratie is verantwoordelijk voor het toekennen van visa en paspoorten. Bovendien oefent zij ook de grenscontroles uit. Wil je uiteindelijk gaan verhuizen naar Sri Lanka? Dan moet je daarvoor een permanente verblijfsvergunning aanvragen. Ook dit gebeurt bij hetzelfde departement.

Voor zakelijke reizen evenals transit doeleinden is er door Sri Lanka een speciale ETA in het leven geroepen. Let wel, de ETA geeft uitsluitend het recht om gedurende een beperkte periode in het land te verblijven. Het is mogelijk dat er restricties gelden voor het uitoefenen van bepaalde zakelijke werkzaamheden. Het is dan ook erg belangrijk om steeds de nodige aandacht aan te besteden. Onder de ETA is het mogelijk om een verblijf aan te vragen tot maximum 90 dagen in het land. Wil je graag langer verblijven? Dan zal je ook daarvoor een werk- en verblijfsvergunning moeten bekomen. Let op, ook deze moet elk jaar opnieuw worden verlengd!

  1. Kosten verhuizen naar Sri Lanka

Het is bij elke verhuizing die wordt uitgevoerd naar Sri Lanka van belang om rekening te houden met verschillende kosten. Denk hierbij niet uitsluitend aan de kosten voor het ondernemen van je reis naar het land, maar ook aan de kosten die gemaakt moeten worden voor het verhuizen van de inboedel. Daarnaast is het eveneens zo dat er mogelijks nog extra kosten in rekening kunnen worden gebracht voor het uitbesteden van je visumaanvraag. In ieder geval, hou voor een verhuizing naar Sri Lanka rekening met de onderstaande, gemiddelde kosten.

Soort verhuizing naar Sri Lanka

Gemiddelde kostprijs

Verhuizen van een 1-persoons inboedel

Gemiddeld ongeveer 4.250 euro

Verhuizen van een 3-persoons inboedel

Gemiddeld ongeveer 6.300 euro

Verhuizen van een 5-persoons inboedel

Gemiddeld ongeveer 8.000 euro

  1. Checklist verhuizen naar Sri Lanka

Zowel in Nederland als in Sri Lanka zijn er verschillende belangrijke zaken waar je aandacht aan zal moeten besteden. Veel van deze zaken zijn op zich erg voor de hand liggend, maar toch kunnen ze in de praktijk wel eens over het hoofd worden gezien. Wil jij er zeker van zijn dat jouw verhuizing naar Sri Lanka op de vlotst mogelijke manier zal kunnen verlopen? Hou dan absoluut rekening met de aandachtspunten zoals hieronder aangegeven!

 • Regel de uitschrijving in je gemeente in Nederland;

 • Vraag tijdig het vereiste visum aan voor Sri Lanka;

 • Controleer of alle lopende diensten en abonnementen in Sri Lanka zijn opgezegd;

 • Neem een internationaal verhuisbedrijf onder de arm;

 • Controleer de verschillende verzekeringen waarover je beschikt;

 • Ga na welke mogelijke extra documenten je bij moet hebben bij je verhuizing;

  1. Ervaringen leven in Sri Lanka

Er is door de jaren heen heel wat moeite geïnvesteerd door de overheid om de veiligheidssituatie in Sri Lanka te verbeteren. Deze inspanningen hebben hun vruchten afgeworpen, maar toch blijft het opletten geblazen. Niet alleen etnische, maar ook religieuze spanningen zijn onderhuids immers nog steeds meer dan aanwezig. Verder geldt voor Sri Lanka dat ze niet één, maar wel twee moessons kent. In het zuidwesten laat de moesson zich gelden van mei tot september terwijl dat in het noordoosten van oktober tot januari is. De medische zorg in Sri Lanka is van een bedenkelijk niveau waardoor het inwoners en reizigers wordt aangeraden om zich in een ander land te laten helpen.

  1. Bespaartips verhuizen naar Sri Lanka

Wil je graag verhuizen naar Sri Lanka, maar liggen de kosten die vallen af te lezen uit de bovenstaande verhuistabel voor jou toch wat te hoog? Dan hoef je nog niet meteen te wanhopen. De onderstaande bespaartips kunnen deze kosten immers flink drukken.

 • Deel het verhuistransport naar Sri Lanka

Het beperken van de hoeveelheid aan mee te verhuizen inboedel naar Sri Lanka is altijd één van de eerste zaken die je zal moeten doen. Slaag je er in om de hoeveelheid aan inboedel danig binnen de perken te houden? In dat geval is het misschien wel mogelijk om het verhuistransport te delen met derden. Zo kunnen de verhuiskosten worden beperkt, maar moet je toch geen kwaliteitsverlies vrezen.

 • Doe zoveel mogelijk van je verhuizing zelf

Wil je veel kunnen besparen op jouw internationale verhuizing naar Sri Lanka? Dan betekent dat, dat je zelf even stevig de handen uit de mouwen zal moeten steken! Hoe meer je zelf kan doen, des te minder kosten je uiteraard zal moeten betalen!

  1. Vergelijk offertes voor verhuizen naar Sri Lanka

Blijven de kosten voor jouw verhuizing naar Sri Lanka ook mits inachtneming van bovenstaande bespaartips nog steeds te hoog? Dan hebben we nog een laatste tip voor jou. Het is namelijk ook altijd de moeite waard om de offertes die je ontvangt van internationale verhuisbedrijven ten opzichte van elkaar af te wegen. Doe je dat? Dan resulteert dat in het best mogelijke geval misschien wel tot een extra besparing tot wel 30 procent. Dat is natuurlijk mooi meegenomen!