Tanzania staat bij met name toeristen in het bijzonder bekend omwille van haar wildlife. Verspreid over het land zijn dan ook menig aantal wildreservaten evenals nationale parken terug te vinden. Tanzania is niet alleen een land dat reizigers weet te bekoren en te overtuigen, daarnaast spelen ook heel wat mensen met het idee om naar dit land te verhuizen. Plan jij ook een mogelijke verhuizing van Nederland naar Tanzania? In dat geval is het sterk aan te raden om rekening te houden met de aangegeven informatie op deze pagina.

  1. Grootste verhuisbedrijven Nederland die naar Tanzania verhuizen

Op het ogenblik dat je, je gaat verdiepen in de eisen die zijn verbonden aan een internationale verhuizing van Nederland naar Tanzania zal je kunnen vaststellen dat er met behoorlijk wat rekening moet worden gehouden. Een verhuizing is in de praktijk echter sowieso een zeer hectische gebeurtenis waardoor je al snel bepaalde zaken uit het oog kan verliezen. Dit kan uiteraard leiden tot vervelende verrassingen. Het spreekt dan ook voor zich dat je het risico hierop ten allen tijde zo beperkt mogelijk zal willen houden. Omwille van deze reden kan het interessant zijn om een internationaal verhuisbedrijf onder de arm te nemen. Wij hebben alvast enkele internationale verhuisbedrijven voor jou uitgezocht en op een rijtje gezet.

 • Van der Ent TopMovers;

 • Atlas International Movers;

 • Kuiper de Internationale Verhuizer;

 • De Haan Verhuizingen;

 • Voerman International;

  1. Aandachtspunten verhuizen naar Tanzania

Voor Nederlanders geldt dat we altijd een visum moeten hebben om het land Tanzania binnen te kunnen. In het merendeel van de gevallen wordt er hiervoor gebruik gemaakt van het standaard visum. Deze beschikt over een geldigheid van drie maanden. De enige uitzondering hierop wordt gevormd voor de zogenaamde EAC-landen. Voor inwoners van deze landen geldt dat het visum voor Tanzania geldig is voor een periode van zes maanden. Ben je van plan om meerdere keren Tanzania in en uit te reizen? In dat geval zal je moeten kiezen voor het aanvragen van het ‘Multiple-entry visum’. Dit visum beschikt over een geldigheid van drie, zes of twaalf maanden. Elk verblijf mag ononderbroken niet langer duren dan drie maanden.

Voor het ontvangen van eender welk visum voor Tanzania is het belangrijk dat je beschikt over een paspoort welke nog minstens 6 maanden geldig is. Ondanks het feit dat voor bepaalde landen geldt dat ze hun visum bij aankomst in Tanzania kunnen regelen geldt dat op moment van schrijven niet voor Nederlanders. Sowieso wordt het sterk aangeraden om het visum op voorhand aan te vragen bij de dichtstbijzijnde ambassade van Tanzania. Alleen op deze manier kan je bij aankomst in het land vervelende verrassingen vermijden.

  1. Kosten verhuizen naar Tanzania

Voor een internationale verhuizing van Nederland naar Tanzania geldt uiteraard ook dat je een bepaald budget zal moeten voorzien. Hoe hoog dit budget precies moet komen te liggen is sterk afhankelijk van verschillende factoren. Denk op dit vlak onder meer aan:

 1. De hoeveelheid aan mee te verhuizen inboedel;

 2. De persoonlijke reiskosten van jezelf en je gezin;

 3. De mogelijke extra kosten voor het regelen van je visum;

Ben jij ook benieuwd met welke gemiddelde kosten je rekening zal moeten houden bij een internationale verhuizing naar Tanzania? Werp dan even een blik op onderstaande kostentabel!

Type verhuizing naar Tanzania

Gemiddelde kostprijs

Kleine inboedel verhuizen naar Tanzania

Gemiddeld ongeveer 4.300 euro

Gemiddelde inboedel verhuizen naar Tanzania

Gemiddeld ongeveer 6.250 euro

Veel inboedel verhuizen naar Tanzania

Gemiddeld ongeveer 8.000 euro

  1. Checklist verhuizen naar Tanzania

Er komt uiteraard heel wat kijken bij een internationale verhuizing van Nederland naar Tanzania. Om er zeker van te zijn dat je niets met betrekking tot je verhuizing over het hoofd zal zien is het altijd interessant om enkele beknopte checklists te raadplegen. Wij hebben alvast zo’n checklist voor jouw verhuizing naar Tanzania opgesteld!

 • Regel de uitschrijving bij jouw gemeente in Nederland;

 • Controleer de geldigheid van je paspoort;

 • Vraag het juiste visum aan voor je verblijf in Tanzania;

 • Controleer of alle diensten in Nederland zijn opgezegd;

 • Controleer de extra verplichtingen voor je verhuizing naar Tanzania;

 • Neem een internationaal verhuisbedrijf onder de arm;

 • Meldt je verhuizing altijd bij de Nederlandse belastingdienst;

  1. Ervaringen leven in Tanzania

Tanzania staat bekend als één van de meest rustige evenals veilige landen in de regio. Dit gezegd zijnde is waakzaamheid uiteraard ten allen tijde geboden. Voor mensen die van plan zijn om te verhuizen naar de omgeving van de zogenaamde Rift Valley moet er rekening worden gehouden met geologische activiteit. Hier valt dan ook af en toe een (stevige) aardbeving te noteren. De kwaliteit van de medische infrastructuur in Tanzania is ondermaats. Bovendien is het zo dat men in het merendeel van de ziekenhuizen eerst een betaling eist voordat er naar de patiënt in kwestie wordt gekeken. Voor ernstigere aandoeningen wordt het sterk aangeraden om naar Zuid-Afrika te vliegen en je daar te laten behandelen.

  1. Bespaartips verhuizen naar Tanzania

Het spreekt voor zich dat je er absoluut niet op zit te wachten om geconfronteerd te worden met torenhoge kosten voor wat je verhuizing naar Tanzania betreft. Dat hoeft ook niet. De verhuiskosten kunnen immers aanzienlijk worden gedrukt door rekening te houden met de bespaartips die je hieronder kan terugvinden.

 • Probeer de mee te verhuizen inboedel zoveel mogelijk te beperken

Laat spullen die je niet perse nodig hebt in Tanzania altijd achter in Nederland. Door deze overbodige spullen te verkopen kan je meteen wat extra budget voor handen hebben. Dit terwijl je er direct ook voor kan zorgen dat de verhuiskost aanzienlijk kan worden ingeperkt. Zo sla je twee vliegen in één klap.

 • Pak zelf de mee te verhuizen inboedel goed in

Uiteraard moet je er rekening mee houden dat je inboedel zo professioneel of optimaal mogelijk moet worden ingepakt voor je verhuizing naar Tanzania. Dat betekent echter niet dat je dit moet uitbesteden. Je kan dit ook relatief eenvoudig zelf doen. Ook op deze manier kan de totale verhuiskost stevig worden ingeperkt.

  1. Vergelijk offertes voor verhuizen naar Tanzania

Vallen de kosten van je internationale verhuizing naar Tanzania nog steeds hoger uit dan je had gehoopt? Dat ook ondanks het toepassen van de bovenstaande bespaartips? Dat is natuurlijk vervelend. Er is echter nog één extra bespaartip waar je aandachtig voor kan zijn. Wat namelijk te denken van het feit dat je er altijd goed aan doet om een offerte voor je verhuizing aan te vragen bij verschillende internationale verhuisbedrijven? Bij ontvangst van deze offertes kan je ze vervolgens eenvoudig tegenover elkaar afwegen waardoor je in de praktijk altijd nog kan rekenen op een extra aantrekkelijke besparing!