Tunesië staat er om bekend op tal van verschillende vlakken een zeer interessant land te zijn om naar te verhuizen. Niet in het minst het klimaat van het land staat er om bekend werkelijk bijzonder aantrekkelijk te zijn. Tijdens de zomers kan je bijvoorbeeld genieten van heerlijk warme (tot zelfs hete) temperaturen terwijl ook de winters nooit echt koud zijn. Overweeg jij mede omwille van deze redenen ook om naar Tunesië te verhuizen en Nederland achter je te laten? Dan kan de informatie op deze pagina voor jou bijzonder goed van pas komen!

  1. Grootste verhuisbedrijven Nederland die naar Tunesië verhuizen

Heel wat mensen die eerder woonachtig waren in Nederland hebben er de voorbije jaren voor gekozen om naar Tunesië te verhuizen. In het bijzonder het aantrekkelijke klimaat vormt op dit vlak een belangrijke aantrekkingskracht. Verhuizen naar een bestemming als Tunesië is in de praktijk evenwel lang niet altijd even voor de hand liggend. Het is net omwille van deze reden dat menig aantal mensen zich graag willen laten bijstaan door een professioneel verhuisbedrijf. Geldt dat ook voor jou? Dan is het mogelijk om één van de hieronder terug te vinden bedrijven onder de arm te nemen.

 • AGS KHZ Internationale Verhuizers;

 • Kuiper de Internationale Verhuizer;

 • De Haan Verhuizingen;

 • Voerman International;

 • Van der Ent TopMovers;

  1. Aandachtspunten verhuizen naar Tunesië

Het merendeel van de mensen die naar Tunesië willen verhuizen kiezen er in eerste instantie voor om eens op prospectie te gaan. Dat is uiteraard perfect mogelijk. Voor Tunesië geldt overigens dat er geen visum is vereist voor verblijven van minder dan 3 maanden. Dit gezegd zijnde is het wel zo dat iedereen die het land binnenkomt vaak wordt onderworpen aan extra veiligheidscontroles. In het bijzonder de terroristische dreiging is hier een belangrijke reden voor. Ben je van plan om je permanent te vestigen in Tunesië? In dat geval moet je uiteraard rekening houden met het aanvragen van een verblijfsvergunning.

In Tunesië wordt er gebruik gemaakt van het zogenaamde ‘Carte de Sejour’ document. Het betreft hier een document welke dienst doet als allerhande vormen van identificatie. Het verkrijgen van de Carte de Sejour brengt in principe maar weinig moeilijkheden met zich mee. Belangrijke voorwaarde hiervoor is echter wel dat je fulltime aan de slag bent in Tunesië. Ben je nog werk aan het zoeken in Tunesië? Dan wordt het aangeraden om gewoon regelmatig even de grens over te gaan zodat je blijft voldoen aan de geldende eisen. Op het ogenblik dat je een job hebt kan je dan meteen de verblijfsvergunning aanvragen.

  1. Kosten verhuizen naar Tunesië

De kosten die worden aangerekend voor een verhuizing naar Tunesië kunnen in de praktijk eigenlijk vrij voordelig uitvallen. Belangrijk is vooral om er rekening mee te houden dat de hoeveelheid aan inboedel bepalend is voor de kostprijs die uiteindelijk zal worden aangerekend voor de internationale verhuizing. Wil jij graag nu reeds een goed zicht hebben op het gemiddelde prijskaartje van je internationale verhuizing naar Tunesië? Dat is perfect mogelijk door het bekijken van de onderstaande prijstabel.

Type verhuizing naar Tunesië

Gemiddelde kostprijs

Verhuizen met weinig inboedel naar Tunesië

Gemiddeld zo’n 3.750 euro

Verhuizen met gemiddelde inboedel naar Tunesië

Gemiddeld zo’n 5.800 euro

Verhuizen met veel inboedel naar Tunesië

Gemiddeld zo’n 8.000 euro

  1. Checklist verhuizen naar Tunesië

Zoals eerder op deze pagina reeds duidelijk gemaakt is het zo dat er aan een verhuizing naar Tunesië heel wat belangrijke aandachtspunten verbonden zijn. Lang niet al deze aandachtspunten zijn gericht op Tunesië zelf. Ook in Nederland moet er namelijk wellicht nog heel wat gebeuren voordat je kan verhuizen. Om er voor te zorgen dat je geen belangrijk aandachtspunt over het hoofd ziet hebben we nog even de onderstaande checklist opgesteld:

 • Regel de uitschrijving in de gemeente waarin je in Nederland hebt gewoond;

 • Breng de Nederlandse belastingdienst op de hoogte van je verhuizing naar Tunesië;

 • Controleer of alle vaste diensten en abonnementen in Nederland zijn opgezegd;

 • Controleer welke diensten je nodig hebt in Tunesië en sluit ze af;

 • Ga na of je diploma’s ook in Tunesië geldig zijn;

 • Open een bankrekening bij één van de banken in Tunesië;

 • Vraag de Carte de Sejour aan voor je verblijf in Tunesië;

  1. Ervaringen leven in Tunesië

Tunesië is een goed ontwikkeld land waarvan de levensstandaard toch lager ligt in vergelijking met Nederland. Criminaliteit komt overal in het land voor en ook het risico op terrorisme valt niet uit te sluiten. Bovendien is het zo dat Tunesië regelmatig wordt getroffen door lichte aardbevingen. In principe vormen deze doorgaans geen direct gevaar voor de bevolking, maar waakzaamheid is toch geboden. Hou er tot slot rekening mee dat de medische infrastructuur in Tunesië helemaal niet van hetzelfde niveau is als in Nederland. Het wordt aan buitenlanders die naar Tunesië verhuizen dan ook aangeraden om zich te laten verzorgen in privé-instellingen.

  1. Bespaartips verhuizen naar Tunesië

Ben je op zoek naar interessante bespaartips voor jouw aankomende verhuizing van Nederland naar Tunesië? Dan kunnen wij je daarmee verder helpen! Door aandacht te schenken aan de onderstaande bespaartips zorg je er namelijk voor dat je een significant bedrag kan besparen op de kostprijs van jouw internationale verhuizing naar Tunesië.

 • Verhuizing overbodige spullen niet mee naar Tunesië

Heb je door de jaren heen heel wat spullen verzameld in Nederland waar je eigenlijk geen gebruik meer van maakt? In dat geval is jouw verhuizing naar Tunesië het ideale moment om daar afstand van te doen. Het inperken van de hoeveelheid aan mee te verhuizen inboedel zorgt er in de praktijk immers altijd voor dat je de kostprijs van je internationale verhuizing naar Tunesië stevig kan beperken!

 • Regel zoveel mogelijk zelf

Een beroep doen op een internationaal verhuisbedrijf betekent niet dat je verplicht bent om alles aan dit bedrijf uit te besteden. Zoveel mogelijk zelf doen is dan ook de boodschap wanneer je jouw verhuiskosten naar Tunesië zo beperkt mogelijk wil houden.

  1. Vergelijk offertes voor verhuizen naar Tunesië

Had je de kosten voor jouw verhuizing naar Tunesië toch graag nog wat lager gezien? Dat hoeft zeker niet onmogelijk te zijn, in tegendeel. Buiten het toepassen van de bovenstaande bespaartips bestaat er immers nog een extra mogelijkheid om het prijskaartje van je internationale verhuizing naar Tunesië te drukken. Welke? Zeer eenvoudig. Je doet er immers steeds goed aan om offertes voor je verhuizing bij verschillende internationale verhuisbedrijven aan te vragen. Met een beetje geluk bespaar je zo tot nog wel 30% op de standaard kosten die gepaard gaan met jouw internationale verhuizing van Nederland naar Tunesië.