Kosten bedrijfsverhuizing

Het is best mogelijk dat je op een zeker ogenblik als bedrijf moet vaststellen dat je bedrijfspand niet langer voldoet aan de vooropgestelde eisen. Misschien is het bedrijfspand wel verouderd of is je personeelsbestand uitgebreid waardoor je nood hebt aan een grotere ruimte. In beide gevallen zal een bedrijfsverhuizing zich opdringen. Bij een dergelijke verhuizing wordt er voor gekozen om de volledige infrastructuur naar een nieuwe locatie te verhuizen. Dit kan je zelf doen, maar je kan er uiteraard ook voor kiezen om een expert onder de arm te nemen. In ieder geval, plan jij ook een bedrijfsverhuizing? Dan zal je zeker en vast even stil willen blijven staan bij de gemiddelde kosten voor een bedrijfsverhuizing zoals hieronder aangegeven.

Hoeveel kost een een bedrijfsverhuizing?

Het is bij het plannen van een bedrijfsverhuizing uiteraard van groot belang om rekening te houden met de verschillende taken die moeten worden uitgevoerd evenals de kosten die daaraan verbonden zijn. In eerste instantie is het zo dat een bedrijfsverhuizing doorgaans heel wat uitgebreider is dan een standaard, particuliere verhuizing. Ze bestaat in de praktijk dan ook onder meer uit de volgende onderdelen:

  1. Het verhuizen van de kantoren van het bedrijf;

  2. Het verhuizen van bijvoorbeeld een mogelijke productieruimte;
  3. De verhuizing van bepaalde, grote (productie)machines;

  4. Het leegmaken van een archief- en / of stockageruimte;

Naast bovenstaande spreekt het voor zich dat er ook doorgaans nog schoonmaakwerkzaamheden dienen te gebeuren. Het oude bedrijfspand moet bijvoorbeeld netjes achtergelaten worden terwijl het nieuwe bedrijfspand op een schone manier in gebruik moet worden genomen. Ook het uit elkaar halen en terug samenzetten van meubelstukken hoort doorgaans bij een bedrijfsverhuizing. Welke exacte kosten er in rekening worden gebracht voor je bedrijfsverhuizing is dan ook altijd afhankelijk van de omvang er van. Standaard is het zo dat je rekening kan houden met de onderstaande, gemiddelde kosten.

Soort bedrijfsverhuizing

Gemiddelde kostprijs

Standaard bedrijfsverhuizing met:

3 grote verhuiswagens

2 verhuisliften

8 verhuizers

1 volledige werkdag voor de verhuizing

Gemiddeld zo’n 6.000 euro

De bovenstaande prijstabel geeft de kostprijs weer van een standaard, gemiddelde verhuizing. Voor wat de totale omvang van een dergelijke verhuizing betreft kan er rekening worden gehouden met zo’n 300 kubieke meter.

Welke zaken bepalen de kosten voor een bedrijfsverhuizing

Dat de ene bedrijfsverhuizing de andere niet is zal ongetwijfeld al snel duidelijk worden. Verschillende zaken zorgen er in de praktijk dan ook voor dat de kostprijs van een bedrijfsverhuizing aanzienlijk kan variëren afhankelijk van de situatie in kwestie. Ben jij ook benieuwd welke zaken allemaal de totale kosten voor een bedrijfsverhuizing kunnen beïnvloeden? Je komt het allemaal te weten middels de onderstaande informatie!

1.) De grootte van de inboedel van het bedrijf

De eerste factor spreekt eigenlijk voor zich. Het gaat hierbij namelijk om de grootte van de inboedel van het bedrijf in kwestie. Hoe meer inboedel er moet worden verhuisd des te meer verhuizers er nodig zijn, maar ook des te meer of des te groter de verhuiswagens moeten zijn. Het is dan ook in de praktijk doorgaans altijd de hoeveelheid aan inboedel welke bepalend is voor de precieze kosten van een bedrijfsverhuizing.

2.) De eventuele extra verhuizers die zijn vereist

Moet je vaststellen dat je voor jouw bedrijfsverhuizing nood hebt aan extra verhuizers? In dat geval zal je daarvoor natuurlijk rekening moeten houden met een bepaalde meerprijs. Op het ogenblik dat je voor jouw verhuizing nood hebt aan extra werkkrachten zal je daarvoor een beroep kunnen doen op twee verschillende soorten professionals. Het gaat hierbij om:

  1. Verhuizers;
  2. Verhuiscoördinators;

De kosten die in rekening worden gebracht voor deze beide vakmannen kunnen in de praktijk sterk verschillen. Ben jij ook benieuwd naar de gemiddelde kosten waar je voor deze vakmensen rekening mee dient te houden? Deze worden al snel duidelijk gemaakt door het raadplegen van de inhoud van de onderstaande prijstabel.

Soort professional

Gemiddelde kostprijs

Professionele verhuizer Gemiddeld zo’n 30 euro per uur
Een eventuele verhuiscoördinator

Gemiddeld zo’n 55 euro per uur

3.) Sta ook altijd even stil bij de voorrijkosten

Naast de bovenstaande kosten is het zo dat je ook altijd rekening zal willen houden met de zogenaamde voorrijkosten die door een verhuisbedrijf aangerekend kunnen worden. Ook voor de voorrijkosten geldt dat deze kosten sterk afhankelijk kunnen zijn van het bedrijf dat je onder de arm hebt genomen. In het best mogelijke geval liggen de voorrijkosten dan ook ergens rond de 0,50 euro per kilometer. In het slechtste geval zijn de voorrijkosten gelegen rond de 1 euro per kilometer. Dat maakt nogal een verschil…

Interessante bespaartips voor een bedrijfsverhuizing

Het spreekt voor zich dat een bedrijfsverhuizing in de praktijk behoorlijk wat kosten met zich mee kan brengen. Lang niet elk bedrijf is zomaar in staat om deze kosten te kunnen dragen. Twijfel jij ook of deze kosten voor jou wel echt haalbaar zijn? In dat geval kunnen de onderstaande bespaartips je helpen om ze alsnog te kunnen betalen!

  • Probeer ook zelf mee te helpen met de bedrijfsverhuizing

In het bijzonder wanneer er veel inboedel van je bedrijf moet worden verhuisd is het van belang om te proberen zoveel mogelijk zelf te verhuizen. Op het ogenblik dat je dit doet zal je immers kunnen vaststellen dat je professionele verhuizers veel minder lang de handen uit de mouwen zullen moeten steken en dat zal je natuurlijk voelen in de portefeuille.

  • Is het inschakelen van een echte verhuiswagen wel noodzakelijk?

Als bedrijf is de kans bijzonder groot dat je over bijvoorbeeld een kleine camionette beschikt of iets dergelijks. Vaak is het zelfs zo dat bedrijven ook eigenaar zijn van grotere exemplaren. Geldt dat ook voor jouw bedrijf? In dat geval is het altijd de moeite waard om voor jezelf af te wegen of je al dan niet genoodzaakt bent om een professionele verhuiswagen in te huren.

Bespaar tot wel 30% extra op de kosten van je bedrijfsverhuizing

Zou je de kosten van je bedrijfsverhuizing graag nog meer willen drukken dan enkel en alleen met bovenstaande bespaartips reeds mogelijk is? Dat kan. Het is in de praktijk mogelijk om tot wel 30 procent extra te besparen. Hoe je dit precies voor elkaar kan krijgen? Zeer eenvoudig. Het enige wat je daarvoor namelijk hoeft te doen is een vergelijking uitvoeren tussen de verschillende verhuisbedrijven die op de markt actief zijn. Wanneer je zo’n vergelijking hebt doorlopen zal je uiteindelijk al snel tot wel 30 procent kunnen uitsparen. Het spreekt voor zich dat dit in de praktijk erg interessant is.