Kosten klusjes na verhuizing

Veel mensen denken dat verhuizen iets is dat zich beperkt tot de dag van de verhuizing zelf. Dat is echter in de praktijk helemaal niet juist, in tegendeel. In eerste instantie is er bijvoorbeeld de aanloop naar de verhuizing. Deze periode staat volledig in het teken van het voorbereiden van de nieuwe woning en het inpakken van de inboedel in de oude woonst. Ook nadat de dag van verhuizing voorbij is blijven er wellicht nog heel wat zaken over die moeten gebeuren. Denk op dit vlak bijvoorbeeld maar eens aan het schoonmaken van de nieuwe woonst, het oplossen van enkele kleine karweitjes en bijvoorbeeld het op orde brengen van de tuin. Wil je er ook voor wat deze klusjes betreft niet alleen voor staan? In dat geval is het zeker de moeite waard om rekening te houden met de informatie hier op deze pagina!

Welke klusjes dienen er na verhuizing nog te gebeuren?

De dag van verhuizing brengt natuurlijk de meeste stress en organisatie met zich mee. Dit gezegd zijnde is het echter zo dat ook de periode na afloop van de verhuisdag niet over het hoofd mag worden gezien. Toch gebeurt dit in de praktijk ongelofelijk vaak. Op het ogenblik dat je, je intrede hebt genomen in de nieuwe woonst is de kans bijzonder groot dat er nog enkele kleine zaken zijn die moeten worden opgelost. Misschien ligt er bijvoorbeeld wel nog ergens een kabeltje dat moet worden weggewerkt of ligt er een steentje los. Andere zaken die aandacht vereisen zijn bijvoorbeeld het schoonmaken van de badkamer en de keuken, maar wat ook te denken van de oprit van de woning en de tuin? Het zijn stuk voor stuk zaken waar je even wat aandacht aan zal moeten besteden die je wellicht niet over hebt. Een klusjesman onder de arm nemen kan dit probleem gelukkig eenvoudig verhelpen.

Hoe een klusjesman inhuren?

Er wordt in de praktijk vaak niet of slechts beperkt bij stil gestaan, maar het is op verschillende manieren mogelijk om een klusjesman in te schakelen, namelijk:

  1. Je kiest voor een klusjesman van het verhuisbedrijf die je inschakelt;

  2. Je kiest voor een individuele klusjesman die los staat van het bedrijf;

In het eerste geval dien je er rekening mee te houden dat de klusjesman die je gaat inschakelen via het verhuisbedrijf ook direct een extra verhuizer is. Dit klinkt natuurlijk ongelofelijk interessant en dat is het ook, maar uiteraard alleen maar wanneer je ook echt nood hebt aan een extra verhuizer. Is dat niet het geval? In dat geval is het namelijk een behoorlijk stuk voordeliger om er voor te kiezen om een individuele verhuizer in te schakelen.

Ga je een beroep doen op een aparte klusjesman voor het uitvoeren van je klusjes na verhuizing? In dat geval moet je er wel rekening mee houden dat dit extra planning met zich meebrengt. Bovendien zal ook de administratie hierdoor toenemen. Op het ogenblik dat je een klusjesman inhuurt van het verhuisbedrijf waar je een beroep op doet is het namelijk zo dat zijn of haar diensten gewoon kunnen worden toegevoegd aan de globale factuur. Bij een klusjesman die individueel wordt ingehuurd is dat uiteraard niet het geval.

Hoeveel bedragen de kosten voor klusjes na verhuizing?

Op het ogenblik dat je er voor kiest om een beroep te doen op één enkele klusjesman voor het uitvoeren van alle klusjes in huis zal je kunnen vaststellen dat je met twee verschillende kosten zal worden geconfronteerd. Het gaat hierbij specifiek om de volgende kosten:

  1. Het uurloon dat door de klusjesman in rekening wordt gebracht;

  2. De eventuele materialen die moeten worden aangekocht door de klusjesman;

Bovendien is het zo dat de kostprijs die wordt aangerekend zoals eerder reeds aangegeven sterk afhankelijk kan zijn van het soort klusjesman waar je een beroep op doet. Kies je voor een klusjesman / verhuizer? In dat geval liggen de kosten hoger dan wanneer je kiest voor een gewone klusjesman die niet in dienst is bij een verhuisbedrijf. In dit laatste geval spreekt het echter voor zich dat hij ook geen echte, ervaren verhuizer is.

Laat ons nu even specifiek gaan kijken naar de kosten voor een klusjesman inhuren. Wanneer je kiest voor een algemene klusjesman of een klusjesman / verhuizer zal je kunnen vaststellen dat je geconfronteerd zal worden met kosten zoals hieronder aangegeven in de prijstabel.

Soort klusjesman

Gemiddelde kostprijs

Klusjesman / verhuizer via verhuisbedrijf

Gemiddeld zo’n 40 à 45 euro per uur

Inhuren van een individuele klusjesman

Gemiddeld zo’n 25 euro per uur

Het spreekt voor zich dat je voor bepaalde klusjes na verhuizing mogelijks een beroep zal willen doen op een specifieke vakman. Zo kan je bijvoorbeeld een schilder onder de arm nemen voor het schilderen van je woning, maar wat ook te denken van een tuinman? Deze laatste kan er voor zorgen dat je tuin volledig netjes wordt gemaakt na verhuizing. De gemiddelde kosten waar je hierbij op kan rekenen worden duidelijk middels onderstaande kostentabel.

Soort vakman

Gemiddelde kostprijs

Een gespecialiseerd schoonmaakbedrijf

Gemiddeld 25 euro per uur

Een tuinman

Gemiddeld 50 euro per uur

Een schilder

Gemiddeld 40 euro per uur

Interessante bespaartips voor je klusjes na verhuizing

Afhankelijk van het aantal klusjes na verhuizing welke je wenst uit te besteden aan een vakman is het mogelijk dat de kosten hiervoor aanzienlijk oplopen. Wil je ze toch liever zoveel mogelijk binnen de perken houden? Sta dan zeker even stil bij de onderstaande bespaartips!

  • Probeer zoveel mogelijk klusjes zelf te doen

Uiteraard zijn er klusjes waarvoor je een vakman onder de arm moet nemen, maar er zijn ook klusjes die je perfect zelf kan doen. Door zoveel mogelijk van deze klusjes zelf te doen zal je de uiteindelijke factuur tot een minimum kunnen beperken.

  • Laat de klusjes doordeweeks uitvoeren

Het is best mogelijk om een klusjesman klusjes te laten doen in het weekend. Met veel plezier komen veel klusjesmannen bijvoorbeeld op zaterdag om bepaalde karweien uit te voeren. Wel is het zo dat men hiervoor in het merendeel van de gevallen extra kosten in rekening brengt. Deze extra kosten kan je eenvoudig voorkomen door de werkzaamheden in te laten plannen van maandag tot vrijdag.

Bespaar tot wel 30% extra op je klusjes na verhuizing

Wil je graag nog meer besparen op je klusjes na verhuizing dan met bovenstaande bespaartips reeds het geval is? Dat kan! Vergelijk namelijk gerust de verschillende klusjesmannen op de markt en je zal kunnen vaststellen dat de kosten die ze in rekening brengen vaak behoorlijk kunnen verschillen. Met een beetje geluk kan ook jij op deze manier de kosten van je klusjes na verhuizing met tot wel 30 procent verlagen!