Kosten klusjes voor verhuizing

Voor een verhuizing geldt eigenlijk dat ze in de praktijk steeds bestaat uit drie verschillende onderdelen. We maken op dit vlak een onderscheid tussen de periode voor verhuizing, het moment waarop de daadwerkelijke verhuizing plaatsvindt en tot slot de periode na verhuizing. Niet alleen tijdens en na de verhuizing is het zo dat er tal van verschillende klusjes moeten worden uitgevoerd, dat geldt ook voor de periode voorafgaand aan de verhuizing. Zo zijn er verschillende klusjes die zowel in de oude als in de nieuwe woonst dienen te worden uitgevoerd. Wil jij ook graag meer te weten komen over de klusjes voor verhuizing en wil je graag tegelijkertijd ook kunnen ontdekken welke kosten er precies aan verbonden zijn? Dan is het de moeite waard om de informatie op deze pagina even grondig door te nemen.

Welke soorten klusjes voor verhuizing dienen er te gebeuren?

Je zal in de praktijk steeds kunnen vaststellen dat er mogelijks heel wat verschillende klusjes voor verhuizing dienen te worden uitgevoerd. Het kan hierbij gaan om een sterk uiteenlopende hoeveelheid aan klusjes. Denk op dit vlak in de praktijk onder meer aan:

 1. Klusjes die in huis moet worden uitgevoerd;
 2. Klusjes in de tuin van je oude en nieuwe woning;

In eerste instantie wordt er natuurlijk hoofdzakelijk aandacht besteed aan de klusjes die in de woning moeten worden uitgevoerd. Hierbij kan het gaan om tal van uiteenlopende zaken. Zowel voor de oude als voor de nieuwe woonst geldt bijvoorbeeld dat:

 1. De elektra evenals het gas mogelijks moet worden gecontroleerd;

 2. De kleur van bepaalde ruimtes terug in de oorspronkelijke kleur moet worden gezet;
 3. De zogenaamde plaatsbeschrijving dient te worden overlopen;
 4. Eventuele schade moet worden hersteld;

Bovenstaande is natuurlijk nog maar het puntje van de ijsberg. Toch geeft dit overzicht in de praktijk reeds een relatief goed beeld van wat je allemaal precies kan verwachten op vlak van klusjes voor verhuizing. Deze klusjes beperken zich bovendien absoluut niet uitsluitend tot de ruimtes die zich binnen in de woning bevinden. Wat namelijk ook te denken van de klusjes welke in de tuin moeten worden uitgevoerd? Op dit vlak kan je onder meer rekening houden met de klusjes zoals hieronder aangegeven:

 1. Het mosvrij maken van het terras;
 2. Het gras afrijden;

 3. Het planten van nieuwe bloemen (bij de nieuwe woonst);
 4. Het verwijderen en verhuizen van eventuele tuinbeelden;

Heel wat van de klusjes voor verhuizing die moeten worden uitgevoerd kan je in principe zelf doen. Hiervoor heb je geen vakman nodig. Voor veel mensen geldt evenwel dat ze slechts over een beperkte hoeveelheid aan tijd beschikken waardoor ze niet tot de mogelijkheid hebben om al deze klusjes voor eigen rekening te nemen. Ben jij van plan om voor alle of in ieder geval bepaalde klusjes voor verhuizing een vakman onder de arm te nemen? Hou dan absoluut rekening met de kosten zoals aangegeven verder op deze pagina.

Hoeveel kost klusjes voor verhuizing laten uitvoeren?

Op het ogenblik dat je voor het laten uitvoeren van bepaalde klusjes voor verhuizing een vakman onder de arm wil nemen zal je uiteraard rekening moeten houden met bepaalde kosten die betaald moeten worden. Deze kosten zijn in de praktijk altijd sterk afhankelijk van het soort vakman waar je een beroep op wenst te doen. De onderstaande kostentabel geeft je in ieder geval een goed overzicht van de gemiddelde kosten per vakman voor het uitvoeren van allerhande klusjes voor verhuizing.

Type vakman

Gemiddelde kostprijs

Klusjesman / extra verhuizer via verhuisbedrijf

Gemiddeld 40 euro per uur

Het zelf inhuren van een klusjesman Gemiddeld 25 euro per uur
Het inhuren van een schoonmaakbedrijf Gemiddeld 25 euro per uur
Een tuinman inschakelen Gemiddeld 55 euro per uur
Een schilder inhuren Gemiddeld 45 euro per uur

De kosten zoals aangegeven in de hierboven terug te vinden kostentabel zijn inclusief BTW. Wel moet er rekening mee worden gehouden dat er mogelijks nog extra kosten in rekening gebracht kunnen worden. Het gaat hierbij dan om de kosten voor het huren van bepaalde machines evenals bijvoorbeeld een steiger. In principe is het ook mogelijk om alle extra vakmensen waar je nood aan hebt in te huren bij het verhuisbedrijf van je keuze. In de praktijk moet je er dan wel rekening mee houden dat je aanzienlijk duurder uit kan zijn. De kosten in de bovenstaande kostentabel hebben dit eveneens duidelijk aangegeven.

Hoe besparen op de kosten voor je klusjes voor verhuizing?

Afhankelijk van het aantal evenals de specifieke klusjes voor verhuizing die moeten worden uitgevoerd zal je kunnen vaststellen dat je geconfronteerd kan worden met behoorlijke kosten. Wil je graag kunnen besparen op deze kosten? Dan kan je onder meer rekening houden met de bespaartips die we hieronder voor je op een rijtje hebben gezet.

 • Probeer eenvoudige klusjes zelf te doen

Zijn er enkele eenvoudige klusjes voor verhuizing die nog moeten gebeuren? In dat geval zou je er voor kunnen kiezen om deze klusjes gewoon zelf te doen in plaats van een vakman in te huren. Doe je dat? Dan zal je uiteraard kunnen vaststellen dat de kosten die aan je in rekening worden gebracht aanzienlijk zullen afnemen.

 • Huur zelf een vakman in

De eenvoudigste optie waar veel mensen nog steeds voor kiezen is om een klusjesman in te huren via het verhuisbedrijf welke ze onder de arm hebben genomen. Daar is op zich niets mis mee, ware het niet dat het verhuisbedrijf op de diensten van de klusjesman ook een bepaalde winst zal willen maken. In de praktijk ben je op deze manier dan ook altijd (veel) duurder uit dan wanneer je er voor kiest om zelf op zoek te gaan naar een geschikte vakman voor het uitvoeren van een bepaald karwei.

Bespaar tot 30% extra op je klusjes voor verhuizing

Met de hierboven aangegeven bespaartips is het reeds mogelijk om een behoorlijke besparing te realiseren op je klusjes voor verhuizing. Dit gezegd zijnde kan het altijd nog beter. Het is dan ook in de praktijk mogelijk om nog eens tot wel 30% extra op je klusjes te besparen. Wat je hiervoor moet doen? Zeer eenvoudig, namelijk gewoon een offerte opvragen voor je klusjes bij verschillende professionals. Door vervolgens deze offertes te vergelijken kan je er de voordeligste optie zonder probleem tussenuit halen. Zo kan je echt heel wat besparen op jouw klusjes voor verhuizing.