Kosten senioren verhuizer

Een verhuizing is voor iedereen een stressvolle gebeurtenis. Dit geldt echter niet in het minst voor senioren. Dit heeft voor een groot deel te maken met het feit dat ze worden weggehaald uit een vertrouwde omgeving. Omdat dit voor senioren heel wat stress met zich meebrengt en omdat zij doorgaans niet of slechts in beperkte mate in staat zijn om een verhuizing op fysiek vlak goed door te komen wordt er doorgaans voor gekozen om een gespecialiseerd verhuisbedrijf in te schakelen. Ben jij ook van plan om een senioren verhuizer onder de arm te nemen? In dat geval zal de informatie op deze pagina daarbij zeker goed van pas komen!

Hoeveel bedragen de kosten voor een senioren verhuizer?

Op het ogenblik dat je er voor kiest om een senioren verhuizer onder de arm te nemen zal je er rekening mee willen houden dat deze doorgaans net iets anders te werk gaat in vergelijking met een gewone verhuizer. Doe je een beroep op de diensten van een senioren verhuizer? Dan zal je kunnen vaststellen dat deze doorgaans heel wat extra opties kan aanbieden. Het gaat hierbij onder meer om de volgende opties:

  1. Het inpakken van de inboedel voor de verhuizing;

  2. Het volledig schoonmaken van zowel de oude als de nieuwe woning;

  3. De nieuwe woonomgeving inrichten;

Veel van bovenstaande zaken worden bij een standaard verhuizing door de eigenaars van de woning gedaan. Dat is echter bij een senioren verhuizing veel minder voor de hand liggend. Dit niet in het minst wanneer de senior in kwestie geen familie of vrienden heeft om op terug te vallen. Ben je benieuwd naar de gemiddelde kosten die zijn verbonden aan het inschakelen van een senioren verhuizer? Raadpleeg dan even de onderstaande kostentabel.

Soort senioren verhuizing

Gemiddelde kostprijs

Zo voordelig mogelijke senioren verhuizing

Gemiddeld tussen 600 & 700 euro

Extra hulp bij senioren verhuizing

Gemiddeld tussen 850 & 1.000 euro

Senioren verhuizing uit een grote woning

Gemiddeld tussen 1.150 & 1.350 euro

Wat met de kosten voor een verhuiswagen bij senioren verhuizing?

De kosten voor de senioren verhuizer op zich zijn uiteraard niet de enige waar je rekening mee zal willen houden. Wat namelijk bovendien ook te denken van de kosten die verbonden zijn aan het huren van een verhuiswagen? In het merendeel van de gevallen wordt er bij een senioren verhuizing voor gekozen om alle inboedel te verhuizen middels een verhuiswagen. De gemiddelde kosten waar je op dit vlak rekening mee kan houden zijn de volgende:

Soort verhuiswagen

Gemiddelde kostprijs

Verhuiswagen met 20 kubieke meter capaciteit

Ongeveer 60 à 65 euro per uur

Verhuiswagen met 50 kubieke meter capaciteit

Ongeveer 70 à 75 euro per uur

Is er nood aan extra senioren verhuizers of niet?

Of er al dan niet nood is aan extra senioren verhuizers is afhankelijk van verschillende zaken. In eerste instantie is er natuurlijk de omvang van de inboedel. Verhuist de senior in kwestie van een studio of een appartement naar bijvoorbeeld een serviceflat? In dat geval zal je kunnen vaststellen dat er hiervoor wellicht geen extra verhuizers moeten worden ingeschakeld. Een ander verhaal wordt het op het ogenblik dat er wordt verhuisd van een grote woning. In dat geval is de inboedel vaak zo omvangrijk dat één enkele senioren verhuizer niet voldoende is. Bovendien moet er uiteraard ook rekening worden gehouden met mogelijke extra diensten.

Een senioren verhuizer is zoals eerder op deze pagina reeds aangegeven immers niet alleen maar in staat om de inboedel te verhuizen. Daarnaast kan hij of zij eveneens instaan voor het inpakken van de inboedel en voor het uit elkaar halen en terug in elkaar zetten van meubels. Moet je vaststellen dat je nood hebt aan een extra senioren verhuizer voor jouw verhuizing? In dat geval kan je daarvoor rekening houden met een meerprijs van gemiddeld 35 euro per uur. Dit is uiteraard per extra senioren verhuizer.

Eventuele opties bij een senioren verhuizing

De exacte omvang van een senioren verhuizing wordt pas duidelijk op het ogenblik dat de volledige te verhuizen inboedel bekend is. In dit geval komt men vaak voor een vervelende verrassing te staan. Is er bijvoorbeeld een piano aanwezig? Dan is het wellicht noodzakelijk om deze op een speciale manier te verhuizen. De meerprijs hiervoor bedraagt gemiddeld zo’n 250 euro. Let op, afhankelijk van de locatie van de woning kan het vereist zijn om een parkeervergunning aan te vragen. Ook hier zijn bepaalde kosten aan verbonden.

Hoe besparen op de kosten van een senioren verhuizer?

Ben je toch best geschrokken van de kosten die zijn verbonden aan het inschakelen van een senioren verhuizer? In dat geval zal je wellicht graag op zoek willen gaan naar mogelijkheden om op de standaard kosten te besparen. Dat is gelukkig op verschillende manieren mogelijk. Wij hebben in ieder geval enkele interessante bespaartips voor je op een rijtje gezet:

  • Kies voor een doordeweekse verhuizing

Wil je graag op een eenvoudige manier kunnen besparen op de kosten van een senioren verhuizer? In dat geval is het altijd de moeite waard om je verhuizing tijdens de week plaats te laten vinden en dus niet in het weekend. Senioren verhuizers brengen in de praktijk immers altijd een meerprijs in rekening voor een verhuizing in het weekend. De meerprijs voor een zaterdag bedraagt doorgaans 25 procent. Voor een verhuizing op zondag wordt een meerprijs van 75 procent aangerekend.

  • Probeer zoveel mogelijk zelf te doen

Ondanks het feit dat de senior die gaat verhuizen mogelijks niet zoveel zelf kan doen geldt dat wellicht wel voor vrienden, kennissen en familieleden. Probeer dan ook zoveel mogelijk mensen op te trommelen om te komen helpen. Ook op deze manier kan de uiteindelijke factuur van je senioren verhuizer aanzienlijk lager uitvallen dan je in eerste instantie zou verwachten.

Bespaar tot wel 30% (extra) op de kosten van een senioren verhuizer

Hebben de bovenstaande bespaartips uiteindelijk toch niet voldoende besparing opgeleverd? In dat geval is het altijd een goed idee om even de kosten bij verschillende senioren verhuizers te vergelijken. Wanneer je dit doet zal je meteen kunnen vaststellen dat deze kosten in de praktijk behoorlijk kunnen verschillen. Met een beetje geluk levert een vergelijking uitvoeren je dan ook een besparing op welke kan oplopen tot zomaar even 30 procent op de standaard kostprijs. Klinkt dit voor jou ook als muziek in de oren? Wacht dan niet langer en voer vandaag nog een vergelijking uit tussen verschillende senioren verhuizers!