Kosten verhuisdozen en inpakmateriaal

Op het ogenblik dat je gaat verhuizen zal je moeten vaststellen dat je heel wat verschillende spullen in huis zal moeten halen. Tijdens een verhuizing kan je dan ook niet alleen nood hebben aan dekens, plastiek en papier, wat bovendien ook te denken van (verhuizing)dozen? Bovendien is het ook nog eens zo dat je over zal willen gaan tot het aanschaffen van tape om je inboedel mee te verzekeren en je verhuisdozen mee af te sluiten. Ben jij ook benieuwd met welke kosten je rekening moet houden voor verhuisdozen en inpakmateriaal? In dat geval is het beslist een aanrader om even stil te blijven staan bij de informatie hier op deze pagina!

Hoeveel kosten verhuisdozen?

Laat ons in eerste instantie even stil blijven staan bij de kostprijs van verhuisdozen. Het spreekt voor zich dat er voor elke verhuizing nood is aan een bepaalde hoeveelheid aan dozen. Veel mensen staan er echter niet bij stil dat je in principe lang niet altijd een bepaald budget dient te voorzien voor het kopen van deze dozen. In principe is het namelijk zo dat je voor de dozen voor je verhuizing steeds een keuze kan maken uit verschillende opties. Dit betekent concreet dat je er in de praktijk voor kan kiezen om:

 1. Verhuisdozen te kopen in een bepaalde winkel;

 2. Je verhuisdozen kan vragen aan vrienden of familie welke eerder zijn gebruikt;
 3. Het mogelijk is om gewoon allerhande standaard dozen op te sparen en te gebruiken;

In twee van de drie bovenstaande gevallen spreekt het voor zich dat je voor het kopen van je dozen voor verhuizing geen budget zal moeten voorzien. Wanneer je er voor kiest om nieuwe verhuisdozen te kopen in een winkel is dat uiteraard wel het geval. In deze situatie zal je dan ook rekening willen houden met de gemiddelde kosten zoals hieronder aangegeven.

Verhuisdozen kopen

Gemiddelde kostprijs

Voordelige verhuisdozen kopen

Gemiddeld zo’n 1,50 euro per stuk

Kwalitatievere verhuisdozen kopen Gemiddeld zo’n 2,50 euro per stuk

Veel mensen willen het risico niet nemen om gebruik te maken van een standaard doos. Zij vinden het dan ook belangrijk om hun inboedel netjes in een echte verhuisdoos te kunnen verhuizen. Tegelijkertijd tracht men er alles aan te doen om de kostprijs voor de verhuisdozen zo beperkt mogelijk te houden. Is een dergelijke combinatie in de praktijk echt mogelijk? Zeker. Je kan er namelijk voor kiezen om:

 • Verhuisdozen tweedehands aan te schaffen;

 • Verhuisdozen te huren;

In beide gevallen zal je heel wat minder betalen terwijl je toch kan genieten van de betrouwbaarheid en kwaliteit waar echte verhuisdozen over beschikken. Let wel, op het ogenblik dat je verhuisdozen tweedehands gaat kopen spreekt het voor zich dat je altijd goed moet controleren in welke staat de dozen precies zijn. Het komt immers in de praktijk zeer vaak voor dat er verhuisdozen tweedehands worden verkocht die niet of nauwelijks nog te gebruiken zijn. Hier zal je dus absoluut altijd rekening mee willen houden. Ben je benieuwd naar de gemiddelde kosten die zijn verbonden aan verhuisdozen tweedehands kopen of huren? Deze worden duidelijk middels de onderstaande prijstabel.

Type verhuisdozen

Gemiddelde kostprijs

Verhuisdozen tweedehands kopen Gemiddeld zo’n 0,50 euro per doos
Verhuisdozen huren Gemiddeld tussen 0,75 & 1,50 euro per doos

Ga je de verhuisdozen voor jouw verhuizing huren? In dat geval moet je er wel rekening mee houden dat er mogelijks nog een bepaalde waarborg kan verschuldigd zijn. Het spreekt evenwel voor zich dat je deze waarborg uiteindelijk altijd terug zal krijgen… althans op voorwaarde dat er geen probleem is met de verhuisdozen die je hebt gebruikt.

Met welke kosten rekening houden voor het inpakmateriaal?

Nu je op de hoogte bent van de kostprijs van de verhuisdozen kunnen we verder kijken in de richting van de kostprijs van het inpakmateriaal. Ook op dit vlak zal je voor wat je verhuizing betreft rekening moeten houden met heel wat verschillende artikelen om aan te schaffen. Het gaat hierbij in de praktijk dan onder meer om:

 • Tape;
 • Noppenfolie;
 • Etiketten en stickers;
 • Golfkarton;
 • Schuimfolie;
 • Spanbanden;

In tegenstelling tot bij verhuisdozen spreekt het voor zich dat het wat inpakmateriaal betreft niet mogelijk is om er direct veel op te besparen. Je kan ze namelijk niet huren en ook het aanschaffen van tweedehands inpakmateriaal kan in de praktijk niet bepaald eenvoudig zijn. Hoe dan ook, ben je benieuwd naar de gemiddelde kosten van inpakmateriaal? Deze kosten worden meteen duidelijk gemaakt middels de onderstaande kostentabel.

Soort inpakmateriaal

Gemiddelde kostprijs

Tape Gemiddeld 1,50 à 2,00 euro per rol
Noppenfolie Gemiddeld zo’n 3,50 à 4,00 euro per rol

Etiketten en stickers

Gemiddeld tussen 4 & 7 euro per pakje
Golfkarton Gemiddeld zo’n 0,80 à 1,00 euro per rol
Schuimfolie Gemiddeld zo’n 30 euro per rol
Spanbanden Gemiddeld zo’n 5 à 6 euro per pakje

Eventueel zou je naast bovenstaande inpakmaterialen ook nog kunnen kiezen voor het kopen van speciale waarschuwingsstickers. Deze kunnen dan worden geplaatst op dozen die (zeer) breekbare inboedel bevatten. Het aanschaffen van een pakje met waarschuwingsstickers kost in de praktijk tussen de 3 & 5 euro per rolletje.

Verhuisdekens, interessant of niet?

Last but not least is het bij een verhuizing ook steeds aan te raden om enkele verhuisdekens in huis te halen. Deze dekens kunnen uitstekend van pas komen bij het verhuizen van grote en / of zware stukken die niet beschadigd mogen worden tijdens bijvoorbeeld het transport. Ook voor verhuisdekens geldt dat je niet verplicht bent om ze te kopen. Ben je niet meteen van plan om binnen afzienbare termijn terug te verhuizen? In dat geval kan je er ook altijd voor kiezen om verhuisdekens te huren of ze tweedehands te kopen. In ieder geval, voor het verkrijgen van verhuisdekens gelden de gemiddelde kosten zoals die staan aangegeven in de kostentabel die hieronder is terug te vinden.

Verhuisdeken

Gemiddelde kostprijs

Verhuisdekens kopen

Gemiddeld ongeveer 3 euro per verhuisdeken
Verhuisdekens tweedehands kopen Gemiddeld ongeveer 1 euro per verhuisdeken
Verhuisdekens huren Gemiddeld ongeveer 1 euro per verhuisdeken

Kies je er voor om verhuisdekens te huren om te gebruiken tijdens je verhuizing? In dat geval moet je wel rekening houden met het betalen van een bepaalde waarborg. Het spreekt voor zich dat je deze waarborg terug zal krijgen op het ogenblik dat je de verhuisdekens terug gaat inleveren bij het bedrijf waarbij je ze hebt gehuurd.