Kosten verhuisservice

Ga je binnenkort verhuizen naar een andere woning? In dat geval zal je daarvoor mogelijks een beroep willen doen op een bepaalde verhuisservice. Het inschakelen van zo’n verhuisservice brengt als voordeel met zich mee dat je zelf niet veel omkijken meer zal hebben naar de verhuizing in kwestie. Het nadeel is echter dat er bepaalde kosten voor moeten worden betaald. De kosten die voor een verhuisservice in rekening worden gebracht worden in de praktijk bepaald door tal van verschillende zaken. Wil jij een goed zicht hebben op de vermoedelijke kosten die jij voor jouw verhuizing zal moeten betalen? In dat geval is het interessant om de onderstaande informatie even grondig te bekijken.

Welke kosten worden door een verhuisservice in rekening gebracht?

Wanneer je nog nooit eerder bent verhuisd zal je wellicht niet goed weten wat je precies allemaal kan en mag verwachten van je verhuizing. Dit zorgt er in de praktijk eveneens voor dat menig aantal mensen vaak schrikken van hetgeen er allemaal komt kijken bij een verhuizing. Op dit vlak kan je onder meer denken aan de volgende taken die moeten worden uitgevoerd:

 1. De inboedel moet worden ingepakt;

 2. Verschillende meubelstukken moeten uit elkaar worden gehaald;

 3. De oude woning moet schoon achter worden gelaten;

 4. De nieuwe woonst moet worden schoongemaakt en ingericht;

 5. Er kan nood zijn aan eventuele technische ondersteuning;

De exacte kosten die door een verhuisservice in rekening zullen worden gebracht zijn altijd afhankelijk van hoeveel van bovenstaande zaken er wordt uitbesteed. Het spreekt namelijk voor zich dat je er ook gewoon zelf voor kan kiezen om je inboedel in te pakken en de oude en nieuwe woning schoon te maken en in te richten. In ieder geval, de gemiddelde kosten waar je op kan rekenen voor een verhuisservice worden duidelijk middels onderstaande prijstabel.

Type verhuisservice

Gemiddelde kostprijs

Verhuisservice met één verhuizer

Gemiddeld ongeveer 500 euro

Verhuisservice met twee verhuizers

Gemiddeld ongeveer 1.075 euro

Verhuisservice met vier verhuizers

Gemiddeld ongeveer 1.450 euro

Welke extra kosten kan een verhuisservice in rekening brengen?

De kosten die staan aangegeven in de bovenstaande prijstabel zijn de standaard kosten die in rekening worden gebracht voor een gewone verhuizing. Het spreekt echter voor zich dat het mogelijk is dat je er voor wil kiezen om voor jouw verhuizing heel wat extra zaken ook uit te besteden aan de verhuisservice waar je een beroep op doet. Denk op dit vlak onder meer aan:

 • Het in- en uitpakken van de inboedel;

 • Het uitvoeren van bepaalde klusjes;

 • Lift service;

 • Het verhuizen van een piano;

De extra kosten die voor bovenstaande zaken in rekening worden gebracht kunnen sterk uiteenlopend zijn. Voor het uitvoeren van klusjes en voor het inpakken van inboedel wordt er doorgaans een uurtarief in rekening gebracht. Voor het verhuizen van een piano geldt echter dat er daarvoor wellicht een forfait zal worden aangerekend. In ieder geval, de extra kosten die voor een verhuisservice aangerekend kunnen worden, worden duidelijk middels de prijstabel die hieronder is terug te vinden.

Soort extra diensten

Gemiddelde kostprijs

Het uitvoeren van bepaalde klusjes

Gemiddeld zo’n 35 à 37,50 euro per uur

Het in- en uitpakken van inboedel

Gemiddeld zo’n 35 à 37,50 euro per uur

Lift service regelen

Gemiddeld zo’n 60 euro per uur

Verhuizen van een piano

Gemiddeld ongeveer 250 euro

Is er een tijdelijke opslag van inboedel vereist?

Tot slot is het ook altijd belangrijk om stil te blijven staan bij de eventuele noodzaak van een tijdelijke opslag voor je inboedel. Lang niet in alle gevallen is het mogelijk om meteen de volledige inboedel te verhuizen van de ene naar de andere locatie. Geldt dat ook voor jouw verhuizing? In dat geval kan gebruikmaken van een tijdelijke opslag mogelijks de oplossing betekenen. De gemiddelde kostprijs hiervan wordt duidelijk middels onderstaande prijstabel.

Tijdelijke opslag voor verhuizing

Gemiddelde kostprijs

Huren van een opslagbox van 30 kubieke meter

Gemiddeld ongeveer 100 à 125 euro

Hoe besparen op de kosten van je verhuisservice?

Het inschakelen van een verhuisservice voor je verhuizing is praktisch dan wel ongelofelijk interessant, daar staat tegenover dat je natuurlijk wel met bepaalde kosten zal worden geconfronteerd. Voor veel mensen is het belangrijk om deze kosten zoveel mogelijk binnen de perken te kunnen houden. Dat kan op verschillende manieren. Wij hebben alvast een aantal interessante bespaartips voor je uitgezocht en op een rijtje gezet.

 • Kies voor een doordeweekse verhuizing

Het weekend is voor de meeste mensen de meest uitgelezen periode voor een verhuizing. Ondanks het feit dat dit begrijpelijk is moet het gezegd dat een verhuisservice tijdens het weekend inschakelen aanzienlijk duurder is. Op zaterdagen geldt namelijk een toeslag van 25 procent. Dat valt nog best wel mee, maar op zondag is die toeslag plots 75 procent. Wil je de kosten voor je verhuisservice echt zoveel mogelijk binnen de perken kunnen houden? Dan is verhuizen tijdens de week dus altijd een aanrader!

 • Ga niet teveel uitbesteden

Het is natuurlijk erg aantrekkelijk om het merendeel van je verhuizing te gaan uitbesteden. Echter is dit in de praktijk financieel helemaal niet interessant. Wil je de kosten van je verhuisservice zoveel mogelijk binnen de perken houden? Dan is het altijd een aanrader om zoveel mogelijk zelf de handen uit de mouwen te steken. Kan je, je verhuizing niet alleen aan? Vraag dan gerust hulp aan vrienden en familie! De kans is bijzonder groot dat zij dit voor hun verhuizing in de toekomst ook zullen doen!

Bespaar nog eens tot wel 30% extra!

Moet je vaststellen dat het toepassen van de bespaartips zoals hierboven aangegeven nog niet voldoende besparing heeft opgeleverd? In dat geval is er nog een extra interessante bespaartip waar je gebruik van kan maken. Het is namelijk zo dat de kosten sterk kunnen variëren afhankelijk van de verhuisservice in kwestie. Wil je dus met andere woorden echt zeker zijn van de best mogelijke prijs voor jouw verhuizing? Dan is vergelijken de boodschap! Wanneer je een beetje geluk hebt kan het uitvoeren van een vergelijking je uiteindelijk een mooie (extra) besparing opleveren tot zomaar even 30 procent op de standaard verhuisservice kosten.