Een verhuizing is altijd veel werk, zeker als er veel spullen verhuisd moeten worden. Beeld je dan eens in hoeveel werk de verhuizing van een complete school is. Een schoolverhuizing is een delicate en omvangrijke klus die altijd op de juiste manier uitgevoerd moet worden. Zo is het noodzaak dat er geen lesdagen komen te vervallen en dat de kinderen die op de school zitten geen hinder ondervinden van de verhuizing. Een verhuizing betekent voor zowel de leraren als de kinderen een nieuwe omgeving, een andere locatie en vaak ook een ander dagritme. Als de school op een grotere afstand ligt dan voorheen, dan moet er bijvoorbeeld verder gereisd worden. Een goed verhuisbedrijf kan een schoolverhuizing op de beste manier uitvoeren. Daarom zijn er bedrijven die gespecialiseerd zijn in het verhuizen van scholen. In dit artikel lees je hoe je een dergelijke verhuizing kunt aanpakken.

Een goede schoolverhuizing

Een goede schoolverhuizing moet op een gestructureerde manier verlopen zonder dat kinderen en leraren hier veel hinder van ondervinden. Het is daarom belangrijk dat er een duidelijk plan wordt gemaakt voordat de uitvoering plaatsvindt. Een goede schoolverhuizing moet voldoen aan de volgende voorwaarden.

Het juiste moment: om de voortgang van de lessen en de continuïteit van de werkzaamheden op school niet te hinderen, moet de schoolverhuizing op het juiste moment plaatsvinden. Het beste moment voor het uitvoeren van de verhuizing is buiten schooltijden om. Dit kan bijvoorbeeld in het weekend zijn, in de avond of nog beter, tijdens een vakantie. Het is belangrijk dat de nieuwe school volledig ingericht en klaar is als de kinderen weer lessen gaan volgen;

Planning: om de verhuizing goed te laten verlopen, moet er een goede planning zijn. Dit is noodzakelijk omdat er vaak in een korte periode veel verhuisd moet worden. Als school is het ook verstandig om de ouders van de kinderen op de hoogte te brengen van de ontwikkelingen en de voortgang met betrekking tot de verhuizing. Als zij de planning ook duidelijk voor ogen hebben, dan kunnen ze hun kinderen hierop voorbereiden;

Communicatie: om dat te kunnen doen is goede communicatie nodig. Er zijn veel partijen betrokken bij een schoolverhuizing zoals de verhuizers, het schoolpersoneel, de kinderen en de ouders. Tussen deze partijen moet goed gecommuniceerd worden om duidelijk te maken wat de plannen zijn en hoe de schoolverhuizing zal worden ingevuld. Voor leerlingen is het van belang dat ze duidelijkheid hebben en weten wanneer ze weer aan hun lessen kunnen beginnen. Dat geldt ook voor leraren die hun klaslokaal weer kunnen gaan inrichten op de nieuwe locatie.

Schoolverhuizing door een verhuisbedrijf

Voor het uitvoeren van schoolverhuizingen zijn gespecialiseerde verhuisbedrijven te vinden. Een dergelijke onderneming heeft ervaring met het uitvoeren van schoolverhuizingen en kan precies vertellen welke zaken er geregeld moeten worden om de verhuizing op de beste manier te kunnen laten verlopen. Het voordeel hiervan is dat de verhuizers kunnen inspelen op de behoeften van een school en dat zij ondersteuning kunnen bieden bij bijvoorbeeld het maken van een goede planning voor de verhuizing. Een goed verhuisbedrijf kan dan ook de volgende diensten aanbieden.

Aanspreekpunt: om de schoolverhuizing in goede banen te leiden wordt er door het verhuisbedrijf vaak een vast aanspreekpunt aangesteld. Deze persoon is de contactpersoon voor de leraren, de leerlingen en hun ouders en zorgt voor de communicatie tussen alle partijen. Ook zal er met deze persoon worden besproken hoe de planning zal zijn en welke zaken er spelen tijdens de verhuizing zelf. Als er ontwikkelingen zijn met betrekking tot wijzigingen in de planning, dan worden alle betrokken partijen hier zo spoedig mogelijk van op de hoogte gesteld;

Demonteren en monteren: veel meubels kunnen voor het beste vervoer gedemonteerd worden. Het is belangrijk dat dit snel en effici├źnt gebeurd om de verhuizing spoedig te laten verlopen. Een goed verhuisbedrijf kan daarom montagediensten aanbieden waarbij de meubels op de oude locatie uit elkaar gehaald worden en in de nieuwe locatie weer gemonteerd;

Opslag: tijdens een verhuizing kan het zijn dat niet alle spullen meegaan naar de nieuwe school. Een goed verhuisbedrijf kan daarom zorgen voor opslagruimte voor deze spullen of helpen bij het vinden van een geschikte opslag.

Verhuisbedrijf voor schoolverhuizing vinden

Om de verhuizing zo goed mogelijk te kunnen laten verlopen, wil je ook geholpen worden door de beste partij. Daarom is het verstandig om gestructureerd te werk te gaan voor het vinden van een verhuisbedrijf voor de schoolverhuizing. Maak gebruik van onderstaande stappen om dit te kunnen doen.

1.) Offertes opvragen

Om een beeld te krijgen van de mogelijkheden, diensten en uiteraard de kosten, kun je het best offertes opvragen bij verschillende partijen. Aan de hand van deze offertes kun je diensten met elkaar vergelijken en zien welke kosten de school kwijt zal zijn aan de verhuizing. Een offerte aanvragen gaat vaak naar aanleiding van een kennismakingsgesprek waarin de mogelijkheden besproken worden.

2.) Kwaliteit

De kwaliteit van de verhuizing staat bovenop. De kinderen en leraren moeten zo min mogelijk hinder ondervinden. Het is belangrijk dat de kinderen direct lessen kunnen volgen op het moment dat ze weer naar school moeten. Om de kwaliteit van een verhuisbedrijf te onderzoeken, kun je kijken naar de beoordelingen en recensies die door voorgaande klanten gedaan zijn. Zo kun je onder andere ontdekken of het bedrijf zijn afspraken nakomt.

3.) Bespreek de mogelijkheden

Tijdens een kennismakingsgesprek, waarna je vaak een offerte kunt krijgen, is het belangrijk dat alle mogelijkheden besproken worden. Leg de wensen en de behoeften van de school met betrekking tot de verhuizing voor en bespreek wat er moet gebeuren. Het is goed om betrokken te zijn bij het maken van een plan en de planning voor de verhuizing.

4.) Keuze maken

Als al deze zaken op orde zijn, dan kun je als school een keuze maken voor het bedrijf dat de verhuizing kan uitvoeren. Ga bij het maken van een keuze niet direct voor de goedkoopste aanbieder en houdt er rekening mee dat kwaliteit vaak ook geld kost. Hierdoor zul je wel op de best mogelijke manier geholpen worden.