Om een verhuizing in goede banen te leiden, moet er ook goede voorbereiding worden getroffen. Voor het verhuizen van meubels is het helemaal verstandig om op de juiste manier te werk te gaan. Bedenk voor een verhuizing bijvoorbeeld of je zelf aan de slag gaat of dat je een verhuisbedrijf gaat inhuren voor jouw meubels. Grote meubels kunnen daarnaast moeilijk verhuisd worden, dus is het nodig dat de looppaden goed vrij worden gemaakt en dat er voldoende ruimte is om de inboedel uit de woning te halen en naar hun nieuwe plek te brengen. Om je goed op weg te helpen met het verhuizen van meubels, vind je in dit artikel een stappenplan dat je kunt gebruiken voor de klus.

1.) Verhuisbedrijf inhuren of toch zelf aan de slag?

Voordat je begint is het belangrijk om te bepalen hoe en vooral door wie de verhuizing gedaan kan worden. Je hebt dan twee mogelijkheden waaruit je kunt kiezen. Je kunt een verhuisbedrijf inschakelen of je kunt zelf aan de slag gaan. Een verhuisbedrijf is gespecialiseerd in het uitvoeren van verhuizingen en het verhuizen van zware meubels. Je bent in sommige gevallen zelfs goedkoper uit als je gebruik maakt van de diensten van een verhuizer omdat de klus dan ook zo snel en efficiënt mogelijk geklaard kan worden. Dat komt doordat een verhuisbedrijf vaak betaald wordt per uur terwijl je vervoer dat je zelf huurt in de meeste gevallen voor een volledige dag moet huren zonder dat je daarbij hulp krijgt. Is de inboedel niet heel omvangrijk, dan is het verstandig om voor deze optie te kiezen. Ga je zelf verhuizen dan moet je vervoer regelen zoals een busje of een aanhanger, zorgen dat je voldoende hulp hebt door bijvoorbeeld vrienden en familie te vragen en hulpmiddelen moeten regelen zoals een verhuislift, verhuiskarretjes en verhuisdekens.

2.) Grootte van de inboedel

De tweede stap in de voorbereiding is het opmeten van de meubels die je wilt verhuizen. Meet en noteer alle maten van de meubels en spullen die verhuisd moeten worden zodat je kunt berekenen hoe groot de laadruimte van het vervoer moet zijn dat je wilt huren. Door dit te doen kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan en voorkom je dat je bijvoorbeeld twee keer moet rijden waardoor je langer bezig bent. Een tweede keer rijden kost ook meer geld omdat je het dubbele aan brandstofkosten kwijt bent voor het vervoer. Door de meubels op te meten kun je ook bepalen of deze in één stuk verhuisd kunnen worden of dat ze uit elkaar gehaald moeten worden. In sommige gevallen is het laatste wel verstandig om te doen. Daarnaast kun je onderzoeken welke hulpmiddelen je nodig hebt zoals een verhuiskarretje of een verhuislift.

3.) Kosten

Aan een verhuizing zijn nagenoeg altijd kosten verbonden. Ga je meubels verhuizen, dan kun je aan de hand van de kosten die je kwijt zult zijn bepalen welke manier van verhuizen het best is. Voor het bepalen van de kosten is de inhoud van de meubels belangrijk om te weten om te bepalen hoe groot het vervoer moet zijn. Verder is het belangrijk om te bedenken hoeveel mensen er nodig zijn voor de klus om het snel en efficiënt uit te kunnen voeren. In de onderstaande tabel kun je een beeld krijgen van de kosten die je gemiddeld kwijt bent als je zelf gaat verhuizen, gebruik maakt van een transportbedrijf voor het vervoer van de spullen, een verhuisbedrijf inschakelt en voor eventuele extra kosten die gerekend kunnen worden tijdens de klus.

Omschrijving

Kosten

Verhuizing zelf doen

Busje huren met een inhoud van 10 m³

Busje huren met een inhoud van 20 m³

Brandstofkosten

Aanhangwagen huren

Bakfiets huren

50,- tot € 75,- per dag

100,- tot € 150,- per dag

Afhankelijk van afstand en brandstofprijs

Vanaf € 20,- per dag + brandstofkosten

25,- per dag

Transportbedrijf

Bus je met 1 verhuizer

Extra verhuizer

50,- per uur

25,- per uur

Verhuisbedrijf

Bus met een inhoud van 20 m³ + 1 verhuizer

Extra verhuizer

60,- per uur

30,- per uur

Extra kosten (eventueel)

Kilometervergoeding

Vergunning voor parkeren

Verhuiskarretje huren

Traploper huren

Verhuislift huren

Montageservice van meubels

Eventuele opslagruimte

0,50 tot € 1,50 per kilometer

20,- tot € 40,-

Vanaf € 5,- per dag

Vanaf € 12,50 per dag

Vanaf € 70 per dag

35,- per uur

Vanaf € 30,- per maand

4.) De beste prijs betalen

Je wilt natuurlijk de beste prijs betalen en niet te veel kwijt zijn voor het verhuizen van jouw meubels. Daarom kun je het best bij verschillende bedrijven offertes opvragen. Aan de hand van deze offertes kun je een vergelijking maken van de diensten die worden aangeboden en de kosten die je kwijt zult zijn voor het laten uitvoeren van de verhuizing. Bekijk voor het maken van de beste keuze ook beoordelingen en recensies van klanten van het bedrijf waarvoor je wilt gaan. Op die manier kun je de kwaliteit van de service bepalen.

5.) Voorbereiden en verhuizen

Als je een verhuizer geregeld hebt en de verhuizing bijna gaat plaatsvinden, dan zullen de grote voorbereidingen getroffen moeten worden. De voorbereidingen bestaan onder andere uit:

Opvang regelen: als je kinderen hebt, dan wil je op de dag van de verhuizing volledig bezig kunnen zijn met het verhuizen. Zorg daarom op tijd voor opvang van de kinderen door ze bijvoorbeeld bij opa en oma te laten logeren. Zo kun jij rustig aan de slag en hebben zij een leuke tijd zonder dat ze in de weg lopen;

Hulp vragen: zorg er ook voor dat je op tijd de nodige hulp vraagt aan vrienden en familie voor het verhuizen van de meubels. Het is belangrijk dat je voldoende mankracht hebt om alles goed te kunnen verhuizen;

Meubels demonteren: voordat de boel verhuisd wordt, is het aan te raden om de meubels waarbij dat mogelijk is uit elkaar te halen. Dat scheelt een hoop werk;

Verhuizen: de laatste stap is het verhuizen van de meubels uit de oude woning naar de nieuwe plek.
————————————————————————–