Verhuizen met weinig geld

Verhuizen heeft de reputatie een behoorlijk dure aangelegenheid te zijn. Dit blijkt ook uit de praktijk. Het gebeurt dan ook niet zelden dat de kosten voor een verhuizing in eigen land zomaar oplopen tot wel 1.000 euro. Dat is een flink bedrag. Dit niet in het minst voor jonge mensen die bijvoorbeeld voor het eerst samen gaan wonen. Dit gezegd zijnde behoort ook verhuizen met weinig geld zeker en vast tot de mogelijkheden. Door rekening te houden met verschillende zaken is het dan ook perfect mogelijk om met een beperkt budget op een efficiënte en kwalitatieve manier te verhuizen naar een nieuwe woonst. Ben jij ook benieuwd waar op dit vlak allemaal rekening mee te houden? Wij zochten het voor je uit en hebben onze bevindingen op deze pagina voor jou op een rijtje gezet.

Hoe kan je verhuizen met weinig geld?

Verhuizen met weinig geld is op tal van verschillende manieren mogelijk. In principe maken we op dit vlak een onderscheid tussen drie verschillende opties. Het gaat hierbij om de volgende:

  1. Je doet de verhuizing volledig zelf;

  2. Je besteedt de verhuizing slechts gedeeltelijk uit;

  3. Er wordt een beroep gedaan op een budget verhuisbedrijf;

Het spreekt voor zich dat de eerste optie veruit de goedkoopste is. Daar staat evenwel tegenover dat je in dit geval natuurlijk wel zelf alle onderdelen van je verhuizing moet uitvoeren. Hierbij dient er eveneens rekening te worden gehouden met het fysieke aspect. Veel mensen onderschatten hoe zwaar het uitvoeren van een verhuizing in de praktijk kan zijn. Echter, voor (jonge) mensen met een beperkt budget is dit zeker en vast een te overwegen mogelijkheid.

Het gedeeltelijk uitbesteden van je verhuizing

Verhuizen met weinig geld hoeft in de praktijk helemaal niet te betekenen dat je in het geheel geen beroep kan doen op de diensten van een verhuisbedrijf, in tegendeel. Je zou bijvoorbeeld de keuze kunnen maken om alleen het inladen en transporteren van je inboedel uit te besteden. In dit geval kies je er dus zelf voor om de inboedel in te pakken. Hierdoor kan er reeds heel wat tijd worden bespaard en dat zal je ook zeker terugzien in de kostprijs van je verhuizing. Ook het aantal verhuizers waar je nood aan hebt wordt uiteraard sterk binnen de perken gehouden door te kiezen voor een gedeeltelijke uitbesteding van je verhuizing.

Waarom een budget verhuisbedrijf inschakelen?

Verhuizen met weinig geld en toch je volledige verhuizing uitbesteden aan een gespecialiseerd verhuisbedrijf? Het behoort wel degelijk tot de mogelijkheden. In dit geval doe je er echter goed aan om te kiezen voor een budget verhuisbedrijf. Zij maken het mogelijk om je volledige verhuizing uit te besteden, maar dan wel zonder dat je rekening moet houden met hoge kosten. Zo combineer je dus eigenlijk het beste van twee werelden.

Verhuizen met weinig geld? Denk aan je inboedel!

De belangrijkste factor welke voor het overgrote merendeel bepalend is voor de kostprijs van je verhuizing is de hoeveelheid aan inboedel welke moet worden verhuisd. Menig aantal mensen ondervinden de grootst mogelijke moeite met het weggooien van zaken. Geldt dat ook voor jou? In dat geval wordt verhuizen met weinig geld een behoorlijke opdracht. Gelukkig bestaan er verschillende manieren om de hoeveelheid aan mee te verhuizen inboedel te beperken. Het wordt aangeraden om hierbij rekening te houden met de volgende aandachtspunten:

  1. Wees kritisch bij het bepalen van de inboedel welke je gaat meeverhuizen;

  2. Pak het inpakken van je inboedel gestructureerd aan;

  3. Haal meubels zoveel mogelijk uit elkaar om ruimte te besparen in de verhuiswagen;

Zoals eerder reeds aangegeven loont het altijd de moeite om het inpakken van je inboedel zelf te doen. Ben je dit ook van plan? Stel dit dan niet te lang uit. Het gestructureerd inpakken van je inboedel kan je namelijk in de praktijk heel wat financieel voordeel opleveren.

Hoeveel bedragen de verhuiskosten bij een goedkope verhuizing?

Zoals eerder op deze pagina reeds aangegeven bestaan er drie verschillende manieren om met weinig geld te verhuizen. Ben je benieuwd naar de gemiddelde kosten die verbonden zijn aan deze drie verschillende opties? Ze zijn terug te vinden in de onderstaande prijstabel.

Type verhuizing met weinig geld

Gemiddelde kostprijs

Volledige verhuizing zelf doen

In principe gratis

Verhuizing gedeeltelijk uitbesteden

Gemiddeld ongeveer 550 à 600 euro

Verhuizing uitbesteden aan een budget verhuisbedrijf

Gemiddeld tussen 500 & 750 euro

Interessante bespaartips voor verhuizen met weinig geld

Wil jij graag ook verhuizen met weinig geld? Dan zal de informatie op deze pagina je daar ongetwijfeld bij kunnen helpen. Dit gezegd zijnde bestaan er ook nog enkele extra interessante bespaartips waar je graag rekening mee zal willen houden. Het gaat hierbij om de volgende:

  • Plan je verhuizing tijdens de week

Ondanks het feit dat verhuizen in het weekend perfect tot de mogelijkheden behoort is dit in de praktijk financieel helemaal niet interessant. Probeer dan ook altijd deze vervelende toeslagen te vermijden en plan je verhuizing in tijdens de week.

  • Zoveel mogelijk zelf doen loont altijd

Hoe je het ook draait of keert, verhuizen met weinig geld betekent in de praktijk altijd dat je er goed aan doet om zoveel mogelijk zelf de handen uit de mouwen te steken. Voorzie dus zeker en vast voldoende tijd om je verhuizing uit te voeren.

  • Doe een beroep op vrienden en familie

Je verhuizing voor eigen rekening nemen betekent in de praktijk niet dat je voor alles zelf moet opdraaien, in tegendeel. Vraag gerust even aan vrienden of familie of ze je eventueel niet zouden willen helpen met het uitvoeren van je verhuizing. Ook dit is een mogelijkheid om je verhuizing met een beperkt budget voor elkaar te krijgen.

Bespaar tot 30% extra op je verhuizing met weinig geld

Verhuizen met weinig geld betekent dat je elke potentiële besparing ten volle zal willen proberen te benutten. Wist je dat er nog een mogelijkheid bestaat om tot 30% extra te besparen op je verhuizing? Dit kan zeer eenvoudig worden gerealiseerd door het opvragen van offertes bij niet één, maar wel bij meerdere verhuisbedrijven. Vergelijk deze offertes vervolgens en achterhaal op die manier welk bedrijf je de laagste kosten weet te garanderen.