Als je beschikt over een waterbed en van plan bent om te gaan verhuizen, dan moet je ervoor zorgen dat dit op de juiste manier gebeurt. Het verhuizen van een waterbed is een klus waarbij kennis en ervaring handig kan zijn. Vaak wordt een waterbed als één van de lastigste onderdelen van een verhuizing gezien. Wil je ervoor zorgen dat het bed volledig en zonder schade verhuisd wordt naar de nieuwe woning? Dan kun je het best gebruik maken van de diensten van een verhuisbedrijf dat ervaring heeft met het verhuizen van waterbedden. Zij zullen zorgvuldig te werk gaan en voorkomen dat het bed tijdens de verhuizing lek raakt. Voordat de verhuizing kan beginnen moet er ook een hoop geregeld worden. Dit kan namelijk niet als het bed nog gevuld is. In dit artikel lees je hoe een waterbed verhuisd wordt, welke kosten je kunt verwachten voor de verhuizing van een dergelijk bed, wat je kunt doen als je zelf de verhuizing wilt doen en geven we je verschillende tips met betrekking tot deze klus.

Het verhuizen van een waterbed

Een waterbed verhuizen is minder eenvoudig dan je misschien zult denken. Het is niet een kwestie van het bed leeg laten lopen en de boel meenemen. Voor de verhuizing moet je zorgvuldig te werk gaan en bedachtzaam zijn op elk moment. Je wilt immers niet dat het bed kapotgaat of lek raakt tijdens de verhuizing. Voor de verhuizing moet het bed geleegd worden. Dit kan een behoorlijke klus zijn, zeker als je niet over de juiste middelen beschikt. Daarom kun je ook de hulp inschakelen van een beddenspecialist. Die beschikt vaak over materialen om een waterbed op de juiste wijze leeg te pompen en gereed te maken voor de verhuizing. De verhuizing gaat net zoals elk ander meubelstuk in huis, al moet je wel voorzichtiger zijn en ervoor zorgen dat het bed goed beschermd is tijdens het vervoer om schade te voorkomen.

Hulp

Maak je gebruik van een beddenspecialist, dan ben je ervan verzekerd dat het verhuizen van jouw waterbed goed zal verlopen. Een beddenspecialist beschikt namelijk zoals gezegd over de juiste hulpmiddelen om het bed leeg te pompen en om deze voor te bereiden op de verhuizing. De vakman is gespecialiseerd in het uitvoeren van dergelijke werkzaamheden en is bovendien verzekerd op het moment dat er toch schade aan het bed mocht ontstaan. Daarnaast krijg je over het algemeen ook garantie op de werkzaamheden die uitgevoerd worden. Mocht er achteraf toch iets niet goed zijn, dan wordt er door deze garantie voor gezorgd dat alles goed geregeld is.

Kosten

Voor het verhuizen van een waterbed ben je kosten kwijt. Het is afhankelijk van de zaken die je wilt gebruiken welke kosten je hiervoor betaald. Maak je gebruik van een verhuizer, dan betaal je kosten voor de verhuizing van het bed en een vergoeding voor de kilometers. Als je zelf het bed wilt klaarmaken voor de verhuizing, dan kun je daarvoor een pomp huren en voor het monteren en gereedmaken van het bed zijn vervolgens verschillende middelen nodig. In onderstaande tabel wordt globaal een beeld gegeven van de kosten die je hieraan zou kunnen uitgeven.

Omschrijving

Kosten

Verhuizing van een waterbed

€ 100,- tot € 125,-

Kilometervergoeding verhuizers

€ 1,- per kilometer

Huren van een waterpomp

€ 15,- per dag + € 50,- borg

Zelf verhuizen

Als je zelf de verhuizing van het waterbed wilt gaan uitvoeren, dan moet dit op de juiste wijze worden gedaan. Het is belangrijk dat je zorgvuldig te werk gaat en goed voorbereid bent voor de klus. Om de verhuizing zo goed mogelijk te laten verlopen, kun je gebruik maken van het stappenplan dat we voor je hebben opgesteld. Houdt er wel rekening mee dat je op deze wijze niet verzekerd bent zoals je zou zijn wanneer je gebruik maakt van een verhuisbedrijf voor de klus.

1.) Voorbereiden

Voordat je kunt beginnen met het verhuizen van het waterbed, moeten er voorbereidingen getroffen worden. Zo is het van belang dat het matras dat gevuld is met water, niet beschadigd raakt tijdens de verhuizing. In een waterbed zijn matten geplaatst die ervoor zorgen dat het matras stabiel blijft. Deze matten mogen tijdens de verhuizing niet verschuiven om schade te voorkomen. Om goed voorbereid te zijn heb je een waterpomp nodig die bedoeld is voor het leegpompen van een waterbed. Het is ook handig om een flesje met reiniger voor vinyl te hebben om het matras schoon te maken en een flesje met waterconditioner die je zult gebruiken op het moment dat het bed weer gevuld wordt met water.

2.) Legen

Als de voorbereidingen getroffen zijn, kan het bed worden leeggepompt. Dit doe je met de waterpomp waarmee het bed wordt leeggezogen. Het is belangrijk dat het matras vacuüm gezogen wordt. Bij dit proces moet je voorzichtig zijn met scherpe voorwerpen of zaken die het matras kunnen beschadigen. Het water moet goed worden weggeleid, gebruik daarom een slang die lang genoeg is.

3.) Verhuizen

Als alles goed is gegaan, kun je nu het platte matras voorzichtig oprollen en goed inpakken. Plaats het in de bus waarmee je gaat verhuizen en zorg dat het niet kan gaan schuiven tijdens het vervoer. Dit is van belang om beschadigingen te voorkomen. Je kunt hiervoor een deken gebruiken en ervoor zorgen dat er geen scherpe voorwerpen in de buurt zijn die een lek kunnen veroorzaken.

4.) Bed gereed maken

In de nieuwe woning kan het bed in elkaar worden gezet en kan het matras geplaatst worden. Controleer voordat je het matras plaatst of er geen scherpe voorwerpen aan het bed zijn die lekkage kunnen veroorzaken. Test vervolgens of de apparatuur voor het warm houden van het bed goed werkt en sluit dit aan. Het bed kan nu gevuld worden met lauwwarm water aangevuld met het flesje waterconditioner dat je bij de voorbereidingen hebt klaargezet. Tot slot maak je het matras schoon met de reiniger en kan het bed worden ontlucht. Zodra het waterbed de juiste temperatuur bereikt heeft, kan het gebruikt worden om op te slapen.