Milieubewust eten, groene energie en afval scheiden: duurzaamheid staat steeds centraler bij mensen. Ook duurzaam wonen wordt steeds populairder: uit onderzoek van verhuizen.com blijkt dat er een stijging is naar duurzaam geïsoleerde huizen. Lieke Vossen, marketeer bij isolatiespecialist Bleeve bevestigt de trend: “Waar eerst voornamelijk mensen met wat technischere kennis geïnteresseerd waren in duurzaam isoleren, zien we dat ook de meer oriënterende consument graag van deze optie gebruik maakt.”

 

Natuurlijke materialen zoals vlas, gerecycled katoen, houtvezel en schapenwol zijn dan ook de materialen van de toekomst. Dit soort materialen hebben het voordeel dat het huizen langer warm houdt en het de consument energie bespaart. Dit is niet alleen beter voor het milieu, het scheelt de consument uiteindelijk ook in de portemonnee. Goede dakisolatie kan bijvoorbeeld jaarlijks 400 euro besparen en het aanleggen van vloerisolatie scheelt jaarlijks ongeveer 100 euro. Ook komt het duurzaam isoleren de waarde van het huis ten goede. En kiezen producenten steeds vaker voor duurzaam materiaal.

 

Dat duurzaam isoleren steeds populairder komt ook door de subsidie die eerder dit jaar werd vrijgegeven bij het energiezuiniger maken van je huis. Woningeigenaren kunnen zo’n twintig procent aan subsidie ontvangen wanneer ze minimaal twee nieuwe isolatiemaatregelen laten uitvoeren. Voor deze subsidie dient men echter wel aan meerdere voorwaarden te voldoen.

Comments (1)


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *