Het internet is binnen 25 jaar uitgegroeid tot een onlosmakelijk deel van het leven. Op elk moment van de dag wenst men super snelle internet verbinding. Zo ook thuis. Woningzoekers blijken glasvezel internet als één van de belangrijkste criteria te hanteren wanneer zij willen verhuizen. Verhuizen.com bracht de aanleiding hiervoor in kaart.

 

De Universiteit van Colorado heeft 525.000 woningverkopen tussen 2011 en 2013 met elkaar vergeleken. Uit de resultaten kwam naar voren dat glasvezel internet een woning met een waarde van €160.000 kan laten stijgen met €5000. Dit komt neer op 5%. De onderzoekers zagen dat de impact van internet snelheid op woningverkopen vooral van invloed was in landelijke gebieden, waar internetsnelheden vaak kunnen schommelen.

 

Ook makelaars zien deze omslag plaatsvinden. Huizen zonder glasvezel internet blijken minder interesse te wekken en soms zelfs afgewezen te worden om de slecht werkende internetverbinding.

 

De woningeisen verschillen natuurlijk per persoon en woningwaarden zijn afhankelijk van veel meer marktfactoren. Er zijn echter altijd een paar factoren welke een woning meerwaarde geven, zoals een zwembad of extra kamer. Het ziet er nu naar uit dat glasvezel internet ook dat rijtje toegevoegd kan worden.

 

De aanleiding hiervoor lijkt voorhanden te liggen. Internet centraal staat in het werk- en privéleven van mensen. Huizen met langzaam internet zullen de bewoners een stap achteruit zetten. Studenten kunnen hun schoolopdrachten niet meer inleven en thuiswerken wordt uitgesloten. De conclusie: snel internet is een onlosmakelijk deel van ons dagelijks leven en kan zeker thuis niet gemist worden.

Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *