Tijdens het verhuisproces moet met een tal van dingen rekening gehouden worden. Het nieuwe postadres moet doorgegeven worden. Gas, water, telefoon en internet moeten omgezet worden. Om het belangrijkste niet te vergeten: het inpakken, veilig vervoeren en uitpakken van alle spullen. Voor velen is dit een stressvolle periode. Een kleine fout kan namelijk tot grote gevolgen leiden. Wanneer bijvoorbeeld wordt vergeten om het postadres mee te verhuizen, kunnen belangrijke brieven mis worden gelopen.

Vooral voor ouderen blijkt al deze rompslomp de aanleiding voor een stressvolle periode. Verhuisbedrijven vonden een gat in de markt, waardoor aanbieders van ‘compleet’ verhuizen uit de grond schieten, zo constateert Verhuizen.com.

Verhuisbedrijven voor ouderen bieden niet alleen het vervoeren van spullen aan, maar komen met vele extra services. Zo kunnen ouderen tegen een meerprijs hun spullen zorgvuldig in- en uit laten pakken, hun apparatuur af- en aan laten sluiten, meubels laten demonteren en monteren en de nieuwe woning laten verven, behangen en stofferen. Daarnaast bieden deze verhuisbedrijven aan om gas, water, telefonie en internet over te zetten naar het nieuwe adres.

Deze opsomming is slechts het topje van de ijsberg. Ook voor ouderen met dementie of een lichamelijke beperking blijken op maat gemaakte verhuisservices een doorbraak. Ouderen met een vorm van dementie hebben vaak last van korte termijn geheugenverlies. Het lange termijn geheugen is vaak onaangetast, waardoor ze veranderingen aan de inrichting van een nieuwe woning gauw zullen opmerken. Verhuisbedrijven spelen hierop in door de nieuwe woning als een exacte kopie van de oude woning in te richten. Ze nemen hierbij zorgvuldig de tijd voor het maken van foto’s van de oude woning en het opnieuw inrichten van de oude woning.

Deze services maken het verhuizen voor ouderen, met en zonder een geestelijke of lichamelijke beperking, een stuk eenvoudiger. Door de toenemende vergrijzing in Nederland, voorspelt Verhuizen.com dat deze markt nog volledig kan groeien. De vergrijzing blijft namelijk stijgen, en zal naar verwachting in 2041 een hoogtepunt bereiken. Deze prognose voorspelt 4,7 miljoen 65-plussers in 2041.

Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *