Verhuisbedrijven maken drukste zomer mee in jaren

Wat de reden ook mag zijn; samenwonen, werk of toe aan een nieuwe start. Een verhuizing is onvermijdelijk. Maar de crisis maakt het niet makkelijk om de stap te maken om te kopen. Vanaf 2014 bleek de huizenmarkt langzaam op te krabbelen en ook in 2015 blijft de huizenmarkt aantrekken. In januari 2015 is de verkoop met 6% gestegen ten opzichte van 2014. De stijgende trend zet overduidelijk gestaag door. Dit is ook merkbaar in het aantal verhuisaanvragen. Verhuizen.com ziet met name verhuisaanvragen door consumenten flink stijgen. Opvallend, aangezien veel steunmaatregelen zijn gewijzigd of vervallen. Maar diverse verhuisbedrijven geven aan dat deze zomer aanzienlijk drukker is dan voorgaande jaren.

Consumentenvertrouwen stijgt

Ondanks dat diverse steunmaatregelen zijn vervallen of gewijzigd, worden er meer huizen verkocht. De verruimde schenkingsvrijstelling werd bijvoorbeeld dit jaar niet verlengd en er  is geen extra geld bijgekomen voor startersleningen. Daarbij komt dat sinds 1 juli tevens het maximale hypotheekbedrag dat geleend kan worden is verlaagd en het BTW-tarief van 6% voor verbouwingen en renovaties is verhoogd naar 21%.Toch blijft het  consumentenvertrouwen alsmaar stijgen.

Toename grote steden

Met name in delen van Nederland waar huurwoningen schaars zijn en de huurprijs hoog, is het niet verwonderlijk dat mensen kiezen voor een koopwoning. Daarnaast is de hypotheekrente op dit moment nog laag en zullen de huurprijzen alleen maar verder stijgen. Uit cijfers van Verhuizen.com blijkt dat de meeste verhuisaanvragen zich dan ook voor doen in grotere steden. Aan kop gaat Amsterdam, gevolgd door Den Haag, Rotterdam, Utrecht en Haarlem. De stijgende trend is echter zeer plaatselijk, de groei van de huizenmarkt is met name zichtbaar in de randstad en niet daarbuiten.

Drukte verhuisbedrijven

Verhuizen kost tijd en veel consumenten en bedrijven nemen dan ook een verhuisbedrijf onder de arm. Zij weten precies hoe ze een verhuizing aan moeten pakken. Een logisch gevolg van het aantrekken van de huizenmarkt is een stijging van de verhuisaanvragen. Diverse verhuisbedrijven geven aan dat het deze zomer erg druk is. “Het aantal verhuizingen neemt met de maand toe. De zomermaanden en de laatste maand van het jaar zijn altijd drukker. Maar er is een groot verschil met voorafgaande jaren.“ Aldus Boedeltaxi.nl. Ook Utrechtsverhuisbedrijf merkt dat ze het drukker krijgen. “Vooral kleine verhuizingen zijn in trek en een stijging in de particulierenmarkt is zeker merkbaar. Het is deze zomer nu al druk en dat te bedenken dat het hoogtepunt aan het einde van de zomer nog moet komen.”

Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *