Vrouwen vaak laat met plannen van verhuizen Wie ongehuwd is, denkt minder vaak te verhuizen dan wie wel gehuwd is. Dit blijkt uit onderzoek van verhuizen.com. Die verhuizing wordt door mannen doorgaans ruim van te voren gepland, terwijl vrouwen dit gemiddeld uitstellen tot het laatste moment. Bij verhuizen komt veel kijken. Dozen inpakken is tijdrovend, maar niet de enige taak. Voor het verhuizen naar een nieuwe stad, is bijvoorbeeld een inschrijving bij een gemeente noodzakelijk.
Toch plant 50 procent van de vrouwen haar verhuizing minder dan 1 maand van tevoren. Dit kwam naar voren uit een enquête die verhuizen.com verstrekte aan honderd respondenten. Een lager percentage van de mannen, namelijk 37.5 procent, wacht lang met het plannen van een verhuizing. 12.5 procent van hen plant de verhuizing zelfs meer dan 6 maanden van te voren. Terwijl de ondervraagde vrouwen aangeven dit niet te doen. Waardoor dit verschil tussen mannen en vrouwen precies te verklaren is, kwam niet naar voren in het onderzoek. Wel werd duidelijk welke factoren een rol spelen. Zo plannen mensen die in een appartement wonen, hun verhuizing doorgaans later dan mensen die een vrijstaand huis of twee-onder-één-kap-woning bezitten. Daarnaast zijn vrouwen die hun verhuizing laat plannen, vaak nog jong. Zij vallen in de leeftijdscategorie van 18 tot 30 jaar.
Wellicht dat zij na een aantal keer verhuisd te zijn, ervoor kiezen om toch eerder te plannen. Verwacht wordt dat zij nog enkele keren zullen verhuizen, aangezien er meer kans is dat ze nog vallen in de categorie ‘ongehuwd’. Van de ongehuwde mensen denkt 44.7 procent nog minimaal 3 keer te verhuizen. Bij gehuwde mensen gaat dat slechts om 4.8 procent. Dit blijkt uit aanvullend onderzoek van verhuizen.com, waarvoor 240 respondenten werden benaderd. Over het algemeen verwachten ongehuwden nog twee of drie keer te gaan verhuizen. Dit betreft 84 procent. Het grootste percentage gehuwden, bestaande uit 87 procent, denkt nog één of twee keer te gaan verhuizen.

Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *